HomeOver SDODe vereniging

Algemeen

SDO Veldhoven is een sportvereniging in Veldhoven, gelegen aan de Rapportstraat. SDO(V) speelt technisch en creatief korfbal op een zo hoog mogelijk niveau die haar continuïteit niet uit het oog verliest. SDO(V) biedt haar leden een accommodatie aan waarin prestatie en plezier samengaan in het sociaal vertrouwd klimaat van SDO(V). Voor elk lid probeert SDO aan de persoonlijke wensen te voldoen om zichzelf te kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden: sportief, fysiek, mentaal en sociaal.

Kernwaarden

Het vertrouwen in elkaar is er niet of er is angst om over het probleem te praten. Problemen kunnen over jezelf gaan maar het kan ook zijn dat jij je zorgen maakt over iemand anders. De vertrouwenspersoon kan je dan misschien helpen. Deze wil altijd naar je luisteren en samen met jou een manier proberen te vinden om het probleem op te lossen. Vertrouwenspersonen zullen nooit over jou en jouw verzoek met anderen praten als je dat zelf niet wilt. Bij SDO moet jij je veilig kunnen voelen!

Waardering

Iedereen kan zichzelf zijn bij SDO(V). Wat ook je bijdrage of doel is, een ieder wordt gewaardeerd voor wie de persoon is. Dit betekent dat we trots zijn op onze teams, ons clubhuis en alle leden. Als iemand zich gewaardeerd voelt, zal het plezier en de betrokkenheid ook groeien.

Plezier

Iedereen die lid is bij SDO(V), wil zoveel mogelijk plezier beleven bij de vereniging. Dat kan gehaald worden uit het samenzijn op het veld, het presteren op het veld en het samenzijn en organiseren naast het veld. Het is dus van groot belang om te zorgen voor een plezierige, gezellige en vertrouwde omgeving, zowel voor leden als voor ouders.

Betrokkenheid

Iedereen die lid is bij SDO(V), wil zoveel mogelijk plezier beleven bij de vereniging. Dat kan gehaald worden uit het samenzijn op het veld, het presteren op het veld en het samenzijn en organiseren naast het veld. Het is dus van groot belang om te zorgen voor een plezierige, gezellige en vertrouwde omgeving, zowel voor leden als voor ouders.

Technische ontwikkeling

Bij SDO(V) willen we er samen voor zorgen dat iedere speler zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen  op verschillende gebieden. Daarom traint vrijwel ieder spelend jeugdlid twee keer per week  voor de wedstrijden op zaterdag.

De trainingen worden zoveel mogelijk georganiseerd met gelijke leeftijdsgroepen. Hierdoor zullen teams gedeeltelijk ook samen trainen, waardoor dezelfde oefenstof behandeld  wordt bij verschillende teams.

Hierin kan dan wel worden gedifferentieerd tussen verschillende niveaus. Bij de trainingen is voldoende ruimte en een goede hoeveelheid materialen beschikbaar voor iedere speler. De trainers en coaches die  de groep begeleiden, zijn zoveel mogelijk gediplomeerd. Hiervoor biedt de KNKV de cursus KT2 aan. Trainers met meer ambitie kunnen daarna ook de vervolgcursussen doen. Doordat teams de mogelijkheid hebben om samen te trainen, kunnen de trainers elkaar onderling helpen en  met elkaar sparren.

Dit komt het niveau van de trainers en de trainingen ten goede. De jeugdtrainers zijn allemaal vrijwilligers en worden bij vragen of problemen begeleid door de JTC.

Voor iedere speler proberen we zo persoonlijk mogelijk een optimale leersituatie te creëren. Bij eventuele wensen of uitzonderingen kan samen met de trainers en de JTC een aanpassing worden gemaakt in de teamindeling of trainingssituatie.

Organisatie

Omdat SDO(V) een vereniging is, zijn alle leden belangrijk. Daarom is er geen boomstructuur in de organisatie. Wel zijn er verschillende afdelingen waar verenigingszaken geregeld worden. Er kan altijd contact gezocht worden en bijna altijd kan je zelf ergens aansluiten om van jezelf te laten horen. De speerpunten van het komende jaar worden altijd gepresenteerd tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

  • Bestuur: Het bestuur verzorgt de dagelijkse leiding aan de vereniging en wordt hierbij ondersteund door verschillende commissies
  • TC: de Technische Commisie. De TC volgt de technische ontwikkelingen vanuit de nationale korfbalbond KNKV en zorgt voor een vertaalslag naar de STC en JTC
  • STC: de Senioren Technische Comissie. In deze commissie worden korfbal-gerelateerde zaken van de senioren geregeld. Dit kan zijn teamindeling, klankbord naar spelers, communicatie naar de KNKV, wedstrijdschema etc.
  • JTC: de Jeugd Technische Comissie. In deze commissie worden korfbal-gerelateerde zaken van de Jeugd geregeld. In de JTC zijn coördinatoren voor verschillende jeugdgroepen, wordt het beleid concreet gemaakt, de communicatie naar de KNKV en worden teamindelingen besproken. Ook is de JTC een klankbord voor trainers, spelers en ouders van alle jeugdteams.
  • Actie Commissie: Hier worden vele activiteiten per jaar georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. Van feestjes tot droppings, van bingo tot een bierproefavond en de jaarlijkse jeugdkampen Ze staan altijd open voor ideeën.
  • Clubhuis Commissie: Hier worden de zaken omtrent het clubhuis geregeld, zoals inkoop.
  • Vrijwilligers: Er zijn nog vele andere vrijwilligers. Denk aan bardiensten, scheidsrechters, scheidsrechterbegeleiding, vertrouwenspersoon, oud-papier ophalen , coaches, ouders die rijden en nog vele anderen. Ook zij zijn allemaal onmisbaar in de vereniging.

WIL JE OOK LID WORDEN VAN SDO?

Over ons

Sportvereniging SDO is opgericht in 1946 in Veldhoven

Recente berichten / Recent posts

© 2021 Copyright SDO Korbal Veldhoven. Alle rechten voorbehouden