HomeOver SDOClubgeschiedenis

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2021/07/SDO-V-logo_2021-160x160.png

1946-2021
HET INTERVIEW

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2021/07/EDinterviewfoto-e1627721502311.jpg

Het gemengd korfballen leidde tot verschillende huwelijken.

Het gemengd korfballen leidde tot verschillende huwelijken. Inmiddels korfballen er al 3 generaties op de velden aan de Rapportstraat. De kleine 300 leden hebben een mooi jubileumprogramma in het vooruitzicht.

Als Nico Broekhuysen in 1902 niet naar het Zweedse plaatsje Nääs was gegaan, had SDO wellicht nooit bestaan. De Amsterdamse onderwijzer was in het Zweedse plaatsje voor een handenarbeidcursus. Hij kwam er ook in aanraking met het spel ringboll. Het spel werd door jongens en meisjes gespeeld. Het veld was verdeeld in 3 vakken waar de jongens en meisjes niet uit mochten. Ze moesten proberen om een bal door een ring te gooien die aan een 3 meter hoge paal bevestigd was.

Broekhuysen introduceerde een variant van het spel in ons land en in 1903 werd hij voorzitter van de Nederlandse Korfbal Bond. Korfbal werd vrijwel direct een populaire sport, maar vanwege het gemengd spelen niet door iedereen omarmt. ‘De katholieke geestelijkheid was niet zo gecharmeerd van gemengd korfballen’, herinnert Joop Alferink (84) zich nog goed. De Veldhovenaar was vanaf de oprichting van SDO op 1 augustus 1946 lid van de club. Die heette bij de oprichting nog HMV (Het Moet Vooruit) maar 5 jaar later werd dat veranderd in SDO (Sterk Door Oefening).

Charme

Het gemengde karakter noemt Alferink juist de charme van korfbal. ‘En ook de gezelligheid die er omheen hangt. Tot medio jaren 90 heb ik nog actief gespeeld in een veteranenteam. Door blessures moest ik er helaas mee stoppen. Met een aantal leeftijdsgenoten ben ik nog enige tijd recreatief doorgegaan.’ Ook zijn echtgenote speelde jarenlang voor SDO. ‘Zij heeft het nog langer volgehouden dan ik.’

75 jaar gemengd korfballen betekent ook het ontstaan van veel SDO-stelletjes. ‘Er zijn meerdere huwelijken tussen SDO-leden ontstaan. Ook kinderen ervan zien we terug als lid tot soms wel 3 generaties’, weet Joeri Bosch (42), de huidige voorzitter. Enkele jaren voordat hij lid van de club werd, voltrok zich een grote verandering binnen het korfbal. In 1991 werd het veld teruggebracht van 3 naar 2 vakken. ‘Het veld was eerst 30 bij 90 meter.

Een verdedigingsvak, middenvak en  aanvalsvak. Om de attractiviteit van het spel te verhogen, verdween het middenvak en werd de afmeting van het veld teruggebracht naar 30 bij 60 meter’, legt de voorzitter uit. Maar daarbij bleef het niet. ‘Sinds enkele jaren spelen we op een veld van 20 bij 40 meter, zoals het in de zaal altijd al was. Vanaf 2026 wordt dit overal verplicht. Ook is vanaf dat jaar het spelen op kunstgras verplicht’, weet Bosch.

Creatief plannen

De club begon in 1946 op een zandvlakte op Heers om na een aantal omzwervingen op de huidige locatie aan de Rapportstraat uit te komen. Sinds 11 jaar beschikt de club er over een kunstgrasveld van 30 bij 60 meter. Eén veld is te weinig om de kleine 300 leden sportief aan hun trekken te laten komen. Daarom wordt ook het grasveld achter het kunstgrasveld ingezet. Omdat steeds meer  seniorenteams hun wedstrijden niet meer op de zondag willen spelen, moet de club de wedstrijden heel creatief plannen. Bosch: ‘We zijn nu samen met volleybalvereniging Nuvoc aan het kijken naar een multifunctionele accommodatie op ons terrein. We willen graag 3 kunstgrasvelden en een beachcourt waarop zowel volleybal, korfbal, voetbal en frishbee in het zand kunnen plaatsvinden.’

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2021/07/SDO-2-660x330-1.jpg

SDO in Veldhoven 75 jaar: van zandvlakte naar kunstgras

Twaalf korfballiefhebbers begonnen 75 jaar geleden in Veldhoven met korfbal. De zandvlakte van toen is inmiddels ingeruild voor een kunstgrasveld en een riant clubhuis.

Met 75 jaar is SDO de oudste korfbalclub in Veldhoven. Joop Alferink (84) was vanaf dag één van de partij. ,,De club is opgericht op 1 augustus 1946. Ik was tien jaar toen ik samen met mijn oudere broer lid werd. Initiator van de club was mevrouw Oskam. Zij had in Rotterdam gekorfbald en wilde proberen of ze deze sport in Veldhoven ook van de grond kon krijgen. De katholieke geestelijkheid was indertijd niet zo gecharmeerd van gemengd korfballen. Aanvankelijk waren het dan ook alleen niet-katholieken die lid werden van de club. We werden wel een protestantse club genoemd, maar dat waren we niet.”

Onder de naam HMV (Het Moet Vooruit) vonden met twaalf leden de eerste doelpogingen plaats op een zandvlakte op Heers. Na enkele jaren werd de naam HMV ingeruild voor SDO (Sterk Door Oefening). Alferink: ,,Dat vond ik jammer. HMV vind ik een originelere naam dan SDO die je in veel plaatsen tegenkomt.” Omdat men ook wedstrijden wilde spelen, sloot de club zich aan bij een bond. Maar dan moet je ook een veld hebben. ,,Voor strandbad ’t Witven lag een grasveld met wandelpaden. We mochten er onze wedstrijden spelen op een veld dat doorkruist werd met wandelpaden. Omkleden kon in de zwembadhokjes”, herinnert Alferink zich nog.

Een tiental jaren had de club vervolgens onderdak op de accommodatie van voetbalvereniging Rood-Wit aan de Witvenseweg. ,,Als Rood-Wit uit speelde, mochten wij hun hoofdveld gebruiken. We hebben veel aan Rood-Wit te danken gehad.” Inmiddels speelt een kleine driehonderd leden de wedstrijden al weer jaren op de huidige locatie.

Hoogtepunt

In driekwart eeuw vierden de korfballers tal van kampioenschappen. Het absolute hoogtepunt viel medio jaren negentig. ,,In de jaren tachtig hadden we een heel goede lichting jeugd die op hoog niveau zijn gaan korfballen”, schetst Alferink de aanloop naar de absolute gloriejaren van de club. ,,John Tops en Rini en Liën Coppelmans brachten het tot het nationale jeugdteam. <br><br>De groep bleef bij elkaar en als seniorenteam werd in het seizoen 1990/1991 promotie naar de hoofdklasse afgedwongen.” Eén seizoen speelden ze vervolgens op het hoogste niveau in Nederland. Landelijke topploegen als PKC en Roda kwamen naar Veldhoven en zorgden voor een afgeladen sporthal De Springplank. Dat duurde helaas niet lang. ,,We behaalden dat jaar maar één punt. Dat was in de uitwedstrijd tegen het Friese SCO uit Oldeholtpade”, weet Alferink nog.

Joeri Bosch is sinds vier jaar voorzitter van SDO. ,,We hebben momenteel twintig teams. Van de Kangoeroeklup (4 tot 6 jaar) tot de vijf seniorenteams. Sportief gezien hebben die door corona een zware anderhalf jaar achter de rug. De jeugd heeft altijd nog drie keer per week kunnen trainen en onderlinge wedstrijden gespeeld.” SDO wil wel prestatiekorfbal spelen, maar spelplezier staat voorop. ,,Er is bij ons meer dan genoeg ruimte voor breedtesport. Voor iedereen is hier een passend team te vinden.” <br><br>De afgelopen periode zette de club ook in op onderhoud van het clubhuis. Zo is er een terrasoverkapping aangebouwd en is de bar iets vergroot.

Historie SDO
2006 – 2021

Een jubileum is vaak een moment van terugkijken.

Met weemoed terugdenken aan de vele mooie momenten die de revue gepasseerd zijn, maar natuurlijk ook even stilstaan bij die minder leuke gebeurtenissen, op sportief gebied of persoonlijk vlak. Zoals eigenlijk bij ieder jubileum dat groots gevierd wordt bij SDO ook nu een terugblik op (digitaal) papier.

Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd de afgelopen 15 jaar? Stiekem best veel kunnen we jullie alvast verklappen. Vandaag is de aftrap van deze terugblik waarbij we starten met het jaar 2006:

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2021/11/SDO2006jeugdtoernooi0012-scaled.jpg

JAARGANG 2006

Voorzitter: Ronald Kamphuis
Penningmeester: Ronald de Lignie / Rob  Verbeek
Secretaris: Danny van Vugt
Trainers SDO 1: Gert Vermaes, Jan Wielink

Het jaar 2006 start zoals ieder jaar traditiegetrouw met de nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Ronald Kamphuis weet in zijn speech te melden dat het contract met hoofdtrainer Gert Vermaes verlengd is en dat SDO een nieuwe hoofdsponsor heeft: Van de Schans Makelaardij.

Nieuws van de opleidingscommissie: SDO is weer enige BOKKERS rijker. Rob, Rense, Dennis, Eefje en Luuk hebben succesvol de Basis Opleiding Korfbaltrainer afgerond.

Je hebt nipte overwinningen, maar ook gigantische uitslagen. SDO E1 behaalt laatstgenoemde variant door met maar liefst 29-0 van Eijckelkorf te winnen.

In het jaar 2006 maakten we nog gebruik van de papieren spelerskaarten. En op zo’n kaart hoorde een pasfoto te zitten. Voor Danny van Vugt namens de ledenadministratie altijd weer een hele toer om voor start van het nieuwe seizoen alle pasfoto’s binnen te hebben. Zo ook dit jaar een terugkerend item in de SDO’er.

Oud papier ophalen is wel aan Jos Versluis toevertrouwd. Maar om in z’n eentje de hele ronde door Pegbroeken te lopen is toch wel iets te veel van het goede. Gelukkig springen Ton en Pieter bij zodat hij toch voor middernacht weer thuis is.

Sport en Spel a la carte blijft een belangrijk onderdeel voor SDO voor de aanwas van nieuwe jeugdleden. Onder begeleiding van Betty en Ronny hebben al veel kinderen kennisgemaakt met SDO en zijn daarna ook gaan korfballen. En verdienstelijk, de F1 en F2, die deels gevormd zijn met deze kinderen, zijn dit jaar kampioen worden. Leuk weetje: Sport en Spel a la carte is bij SDO ontwikkeld in samenwerking met KNKV en initiator Jack Gudden en was daarmee eigenlijk de pilot voor de huidige Kangoeroeklub waar veel korfbalverenigingen nu gebruik van maken (waaronder sinds kort ook SDO zelf).

Kampioen worden is mooi, maar nog mooier is het om daarna naar het NK te mogen. De trainingen van Rob van der Meulen en Twan van der Heijden hebben hun vruchten afgeworpen: SDO C1 gaat dit jaar naar het NK in Zutphen.

Helaas was er gebrek aan “chemie” tussen de selectie van SDO en hoofdtrainer Gert Vermaes. Er wordt dan ook voortijdig afscheid van hem genomen. Jan Wielink zal later in het jaar het stokje van hem overnemen.

Geert de Werdt zet graag de bloemetjes buiten. In de letterlijke zin in dit geval. Hij organiseert dit jaar de tuin- en terrasplantenactie om zo extra inkomsten voor SDO te genereren.

Onze huidige voorzitter, Joeri Bosch, was in 2006 ook al zeer actief voor de vereniging. Zoals de redactie in de kerstsdo’er aangeeft: Hij verzet zoveel werk, dat is niet een jaaroverzicht samen te vatten. Daarom een zeer terechte benoeming tot lid van Verdienste.

Naast het 60 jarig jubileum in 2006 nog een ander jubileum. Het gabbertoernooi bij SDO wordt voor de 10e keer georganiseerd door Petra. De Gabbers laten veelvuldig iets van zich horen in SDO’er. Zo weet Harold in een wedstrijd 4x te scoren, dat hij zoveel kansen kreeg kwam ook door het goede verdedigende werk van Anne-Jan en David. Joyce vd Broek geeft aan na vele jaren te stoppen met het training geven, de Gabbers zullen haar gaan missen. Goede nieuws is dat er 4 nieuwe trainers zijn: Vera, Eefje, Jolanda en Lammy. Nog meer goed nieuws: de Gabbers gaan dit jaar naar de Special Olympics. Zoiets maak je niet ieder jaar mee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2006 vervolg

Komkommerpoepen, ik heb er nog nooit van gehoord, maar het is het hoogtepunt van het kampioensfeest van de D1.

Joop en Elly Alferink stoppen na vele jaren met de werkzaamheden voor de redactie van de SDO’er. Jos Versluis neemt het eindredacteurschap over van Joop. Samen met Corry vd Heuvel, Han Westhof en Inge vd Meulen gaat hij zorgdragen dat er iedere 2 weken een mooi clubblad op de deurmat blijft vallen.

De club van 50 wordt in het leven geroepen. Een initiatief van PR & Sponsoring waarmee inmiddels al diverse mooie doelen gerealiseerd zijn zoals het elektronische scorebord en de speeltuin.

Een grote ontwikkeling op korfbalgebied. Er wordt afscheid genomen van het oude vertrouwde rieten mandje. Geen hangende korven meer (ook wel bekend als schepmandjes) waar je voordeel mee kon halen, maar de gele kunststof manden zoals we deze nu nog steeds kennen.

Velen zullen nog met weemoed terugdenken aan alle mooie successen die SDO behaald heeft in de Springplank en natuurlijk ook de vele uurtjes die daarna doorgebracht werden in het Tweespan. Helaas gaat onze geliefde sporthal dit jaar op slot en moeten we uit gaan wijken naar de Kempen Campus. Nu, 15 jaar later, vragen we ons nog altijd af waarom de Springplank moest verdwijnen, het terrein ligt nog altijd braak.

De E1 wint met 7-0 van Tilburg. Alle doelpuntenmakers van toen, Jeroen, Dian, Youri, Tess en Arne, dragen in het seizoen 21/22 ook nog steeds het groene shirt van SDO, maar dan al weer enige jaren als senior.

Een vacature voor jeugdwedstrijdsecretaresse. Vele en vele jaren heeft Ria Stöver deze belangrijke taak uitgevoerd, maar de tijd is gekomen om het stokje over te dragen.

In 2006 bestond SDO 60 jaar en dat werd natuurlijk ook uitgebreid gevierd met o.a. de volgende activiteiten: Een jubileumfoto met heel de vereniging,  een ochtendwandeling met gids,  een busreis voor de jeugd naar Kalkar Wunderland, receptie, reünie/feestavond, zeskamp en een jubileumwedstrijd met 3 vakken tussen de huidige selectie en spelers uit het hoofdklassetijdperk van SDO.

Een jubileumjaar staat helaas niet garant voor enkel sportieve successen. Natuurlijk kennen we meerdere kampioenen dit jaar zoals de F1, F2, E1, D1 en C1, maar het vlaggenschip, SDO 1, degradeert dit jaar op het veld naar de tweede klasse.

Vrijwilligers zijn van levensbelang voor SDO en als deze vrijwilligers al vele jaren hun best doen voor de club mogen ze daar best wel eens extra erkenning voor krijgen. Negen vrijwilligers ontvangen dit jaar de zilveren vrijwilligersmedaille voor hun inzet: Frans Bakkers, Helma de Geus, Pieter de Geus, Wil van Oorschot, René van Oorschot, Danny van Vugt, Petra Dirks, Ria Stöver en Werner Spelbrink.

Dit was 2006 in een notendop. Natuurlijk gebeurde er nog véél meer zoals de diverse succesvolle toernooien, jeugdkampen, het kerstdiner en noem maar op. In de komende edities zullen we ook daarop terugblikken.

Tot 2007

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2022/01/sdo-2-2007.jpg

JAARGANG 2007:

Voorzitter: Ronald Kamphuis / Petra Letterie
Penningmeester: Rob  Verbeek
Secretaris: Danny van Vugt
Trainers SDO 1: Jan Wielink

In 2006 bestond SDO 60 jaar, maar ook in 2007 is er een klein jubileum. SDO bestaat dit jaar 40 als sportvereniging. Naast korfbal is er in de jaren aan diverse andere sporten gedaan, denk bijvoorbeeld aan het jeu de boules, koersballen en een dartcompetitie.

Een unieke prestatie bij de wedstrijd RoDeBo 2 – SDO 4. Het is daar 1 vak gelukt om 4x achter elkaar te scoren zonder vakwissel!

Om te vieren dat ze de meeste clubactieloten hadden verkocht gaat de F1 van Hanneke en Helma de Geus een gezellig potje bowlen. Daarna door de stromende regen bij de coaches naar Ice Age kijken en de sokkenvoorraad van Hanneke opmaken omdat iedereen natte sokken had.

De term “onvrijwiliger” wordt door voorzitter Ronald Kamphuis gepresenteerd. SDO is van, voor en door leden, maar door het afnemend aantal vrijwilligers zal er een andere vorm van taakverdeling plaats moeten gaan vinden om alles draaiende te houden. Dit was eigenlijk de eerste aanzet naar de werkwijze die al weer de nodige jaren gehanteerd binnen SDO voor o.a. het fluiten van wedstrijden, draaien van bardiensten en de zaalwachten.

De term “onvrijwiliger” wordt door voorzitter Ronald Kamphuis gepresenteerd. SDO is van, voor en door leden, maar door het afnemend aantal vrijwilligers zal er een andere vorm van taakverdeling plaats moeten gaan vinden om alles draaiende te houden. Dit was eigenlijk de eerste aanzet naar de werkwijze die al weer de nodige jaren gehanteerd binnen SDO voor o.a. het fluiten van wedstrijden, draaien van bardiensten en de zaalwachten.

De SDO’er gaat met zijn tijd mee. Vanaf begin 2007 valt deze voorzien van een nieuw en flitsend design van René du Floo bij de leden op de deurmat.

Na een lange zoektocht is het eindelijk toch gelukt. Van 89/90 tot 06/07 vertolkte Ria Stöver met verve de rol van jeugdwedstrijdsecretaresse. Irma Kelders gaat deze belangrijke taak van haar overnemen. Ria gaat echter niet achter de geraniums zitten nu (zelfs niet achter die van de tuin- en terrasplantenactie van SDO), en neemt het stokje van Gerrie van Tuyl over als bestuurslid Algemene en Sociale Zaken.

SDO 4 speelt een kampioenswedstrijd tegen Mariarade. Speciaal daarvoor werd, zoals Rense het omschreef, Dhr. F. Bakkers himself gecontracteerd als coach. Het mocht helaas niet baten, met 13-14 pakte Mariarade de winst en het kampioenschap. In de laatste wedstrijd werd die teleurstelling weer enigszins teniet gedaan door NKV 4 met maar liefst 3-32 van de mat te vegen en daardoor toch nog te promoveren. Later op veld kan de kampioensvlag overigens wel gehesen worden. Op de omslagfoto van de Facebookpagina SDO Veldhoven Korfbal Jubileum kan je de stralende kampioenen bewonderen (foto linksonder).

In D’n Achterk(r)ant (wie kent ‘m nog?) van maart 2007 twee uitgebreide verslagen van het NK van de B1 in Leidschendam. Daar werd, onder luid support van een grote schare SDO’ers en de accubak van Bas Bakkers, een puike prestatie neergezet. Ondanks winst op de uiteindelijke landskampioen Tempo, misten ze op doelsaldo de finale. Moegestreden moest de B1 nog de kleine finale spelen tegen Animo die helaas met 2-3 door Animo werd verloren. Met de 4e plek toch nog een zeer mooi resultaat waar de spelers van toen nu nog met plezier aan terug zullen denken (en wellicht ook nog een gniffel vanwege de oude man die tijdens de teambespreking in de dameskleedkamer ineens in adamskostuum onder de douche uit kwam lopen).

Samen met 8 senioren toog Peter Versluis vroeg in de ochtend van 24 maart naar Nuland. Die 8 senioren waren zijn trainingsgroep aan wij hij training moest geven voor de cursus Korfbaltrainer. En met succes, want later die dag mocht hij het diploma Korfbaltrainer mee naar huis nemen.

Korfbal is een familiesport bij uitstek, maar dat betekent niet dat mensen buiten die families niet welkom zijn bij SDO. In tegendeel. Om die reden heeft Karlijn Kooke het jaarlijkse familietoernooi omgedoopt naar SDO Gezelligheidstoernooi. Iedereen is van harte welkom om te strijden voor de titel “Het Goeiste Gezelligheidsteam Jaar 2007”

Karlijn is dit jaar sowieso flink actief voor SDO en dat blijft niet onopgemerkt. Tijdens de JAV wordt zij benoemd als lid van verdienste.

Tijdens de JAV zijn er behoorlijke discussies o.a. over genomen besluiten van het bestuur. Er wordt een groep geformeerd die na de vakantie goed gaat brainstormen over de toekomst van SDO. Onder de naam WE@SDO gaan zij aan de slag om een beleid en organisatie te ontwikkelen die de “ons SDO cultuur” weer moet doen herleven.

Niks zo veranderlijk als spelregels bij het korfbal. Soms heel klein, soms een stuk ingrijpender. Zo ook in 2007. In dat jaar wijzigt onder andere de manier van het nemen van vrije ballen. De spelhervatting doet zijn intrede en de vrije bal zal altijd vanaf een vaste plek genomen gaan worden. Reden voor extra uitleg voor de spelers, coaches en scheidsrechters van SDO. Pieter de Geus is geïnstrueerd door de bond en gaat in een aantal informatieavonden de opgedane kennis overdragen.

https://www.sdo-korfbal.nl/wp-content/uploads/2021/11/SDO2006jeugdtoernooi0012-scaled.jpg

2007 vervolg

De dit jaar ingestelde regel dat elke vorm van voetbal een overtreding is, is overigens recent weer gewijzigd. Voetbal, mits niet bewust, is geen overtreding meer. Die kennis is in seizoen 21/22, nu de competities weer volledig gestart zijn, overigens nog niet bij alle spelers, scheidsrechters en ook het publiek terecht gekomen wat bij meerdere wedstrijden al tot verwarrende momenten geleid heeft. The Bold & the Junior Fun is het thema dit jaar van Junior Fun dit jaar. Lekker in de buurt want NKV is de organisator van deze editie.

Vele weken worden de leden in verwarring gebracht. Advertenties van een driedaagse vliegreis in juni, all-inclusive naar een hotel met zwembad v.a. € 8.500,-. Maar iedere SDO’er daalt de prijs maar neemt ook het aanbod in waarde af, van vliegreis naar busreis naar eigen vervoer en van Hotel naar Hostel. Als in mei het hostel wijzigt naar Blokhut de Teerling valt het kwartje bij de meesten. Het is weer tijd voor het jaarlijkse pupillenkamp. Nu nog maar € 18,- p.p., maar nog altijd all-inclusive!!!

Het concept Beleidsplan wordt ingeleid door Frans Bakkers en Martijn van Maasakkers. “Op een zo hoog mogelijk niveau korfbal spelen, zonder de continuïteit van de vereniging in gevaar te brengen”. Dat was het zogeheten adagium dat ontstond op het eind van een avond met levendige discussies. De spontaan gevormde “nieuw beleid commissie” gaat daarmee aan de gang om het beleid te vormen waarmee SDO de toekomst in zou gaan.

Tijdens het 11e SDO G-korfbaltoernooi lopen de Gabbers trots in hun nieuwe trainingspakken rond. Voor Petra was dit de 11e keer maar tevens ook de laatste keer dat zij dit toernooi organiseerde. Het extra bedankje van de voorzitter voor haar was zeker op zijn plaats.

De diverse toernooicommissies zitten ook dit jaar niet stil. Naast het zojuist genoemde Gabbertoernooi ook dit jaar een groots jeugdtoernooi met maar liefst 100!!! jeugdploegen. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en konden de finalerondes niet gespeelt worden. Verder ook nog het seniorentoernooi met 60 teams, het tientoernooi, het schoolkorfbaltoernooi met 28 deelnemende klassenteams en als laatste in het jaar natuurlijk nog het zaaltoernooi.

Naast de jaarlijkse benoeming van lid van verdienste wordt er vanaf september 2007 iedere maand iemand in het zonnetje gezet die zich even extra ingezet heeft. Het eerste zonnetje is Monique Gulamali, die het samen met de JTC voor elkaar heeft kregen om alle jeugdploegen te voorzien van coaches en trainers.
SDO is goed vertegenwoordigd bij de selecties van district Zuid. Maar liefst 16 jeugdleden van SDO nemen hier aan deel.
Jos Versluis schrijft namens de redactie iedere SDO’er een stukje onder de treffende titel “Namens de redactie”. Daarin vaak items over zaken die hij ziet of hoort bij SDO. Maar ook geeft hij aan dat de redactie toch wel hard aan versterking toe is nu deze, na het afscheid van Inge van der Meulen, alleen nog maar bestaat uit Han Westhof en Jos zelf.
Voor 9 oktober stond hij nog gewoon ingepland om een bardienst te draaien. Een dienst die hij helaas nooit zal gaan draaien, want die dag komt het trieste en totaal onverwachte bericht dat Ton van Kimmenade is komen te overlijden. Een verenigingsman en SDO’er in hart en nieren die op vele gebieden actief was voor de club.

Door weer en wind gaan ze iedere maand op pad om de clubkas te spekken, de oudpapierophalers. In december weten ze een recordopbrengst aan oud papier op te halen, 8.720 kilo! Jos Versluis laat er een mooie berekening op los. 5 beladers en 1,5 uur lopen betekent dat deze topsporters niet minder dan 19,33 kg per persoon per minuut verzet hebben.
Eind november vindt er een BAV plaats waarin onder andere het nieuwe beleidsplan gepresenteerd wordt, maar waar ook enige wisselingen in het bestuur plaatsvinden. Petra de Letterie maakt de overstap van voorzitter Activiteitencommisie naar Voorzitter SDO. Zij bedankt in haar eerste “Van de voorzitter” Ronald Kamphuis voor de 6 jaar dat hij deze taak op zich nam.
Ronald schrijft zelf ook nog een stukje waarbij hij aangeeft dat de gepresenteerde toekomstvisie ook een nieuw boegbeeld verdient: de eerste gekozen vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van SDO.

Een speciaal woord van dank voor alle medebestuursleden waarmee hij de kar heeft mogen trekken. Hij zal de voortgang van de ingeslagen weg met belangstelling vanaf de zijlijn volgen.
SDO 1 weet twee weken op rij dezelfde uitslag neer te zetten. Eerst laten ze een puntje liggen in Den Haag door met 11-11 gelijk te spelen tegen Achilles. Een week later noteert het scoreboard dezelfde uitslag tegen Rust. Een uitslag waar ze vooraf voor getekend hadden, maar gezien de wedstrijd toch voelde als wederom het laten liggen van een punt.
De gezelligheid van het Tweespan wordt met node gemist. Überhaupt het open zijn van een kantine wordt gemist. Bij de Kempen Campus wordt de kantine gerund door GVAC en zij hebben vanuit de gemeente geen enkele verplichting om open te zijn als de sporthal verhuurd is. Gelukkig wordt er eind van het jaar gemeld dat er afspraken zijn gemaakt tussen SDO en GVAC en dat SDO de kantine mag beheren op het moment dat er wedstrijden zijn van SDO. Daarvoor moeten we dan wel zelf voor barmedewerkers zorgen. Vrijwilligers mogen zich melden bij Leny van Kimmenade.

WIL JE OOK LID WORDEN VAN SDO?

Over ons

Sportvereniging SDO is opgericht in 1946 in Veldhoven

Recente berichten / Recent posts

© 2021 Copyright SDO Korbal Veldhoven. Alle rechten voorbehouden