AlgemeenVan de voorzitter

1 augustus 1946 – 1 augustus 2021

kijk hier voor het Jaaroverzicht activiteiten – seizoen 2021-2022

Voorwoord

Het was 1987 toen ik naar Veldhoven verhuisde voor mijn vader zijn werk en in de straat kwam wonen bij Rudy van Schaik. Toenmalig bestuurslid en later voorzitter van SDO begin jaren negentig.

Als jongetje van acht zette ik mijn eerste stappen op de het SDO veld aan de rapportstraat en in de prachtige Springplank, want Rudy nam alle kinderen uit de straat mee naar SDO.

Wedstrijdjes in de P en Q pupillen was waar het allemaal begon voor mij. SDO had op dat moment de gouden generatie in de senioren, waardoor ook het kijken naar korfbal een vaste bezigheid was in het weekend.

Naast bloedfanatiek mannetje in het veld liet ik me ook horen op de tribune in een vaak afgeladen Springplank. Ik kan me nog goed Hans Verhoeven herinneren die de jeugd opjutte om maar zoveel mogelijk lawaai te maken.

Samen met alle discoavonden en jeugdkampen met mijn teamgenoten zijn vriendschappen voor het leven opgebouwd in mijn jonge jaren bij SDO. Vervolgens word je wat ouder en pak je links en rechts wat vrijwilligerstaken op zoals trainer/coach, activiteitencommissie en in een later stadium PR&Sponsoring. Want zonder vrijwilligers geen vereniging.

Ik denk dat velen met mij soortgelijke ervaringen en herinneringen hebben bij SDO en de huidige jeugd deze ervaringen aan het opbouwen is.

Een vereniging geeft heel veel en daarom is het ook heel fijn om veel terug te kunnen geven voor volgende generaties en zodoende onderdeel uit te maken van een levendige vereniging.

En dan nu staan we voor ons 75 jarig jubileum en heb ik de eer om tijdens dit jaar voorzitter te zijn van deze geweldige club, waar presentatie en plezier hand in hand gaan en waar zelfwerkzaamheid van vrijwilligers een enorm belangrijke factor is.

Een jaar later dan gepland, dat wel. Eigenlijk wilde we het hele seizoen 2020-2021 feest vieren, maar helaas gooide corona roet in het eten. Gelukkig was er wel ruimte om met de hele club, via diverse acties, te werken aan het vullen van jubileumthermometer om samen de 7500 euro challenge te volbrengen.

Gelukkig gaan we dan ook echt van start met het presenteren van het jubileumprogramma en lanceren van de nieuwe website op onze oprichtingsdatum van 1 augustus en hebben we een mooi seizoen 2021-2022 voor de boeg. Hierin gaan we samen met de hele vereniging feest vieren en heel veel leuke dingen doen.

We wensen namens de jubileumcommissie en het bestuur iedereen een fantastisch seizoen toe en hopelijk zien we jullie bij vele van de geplande activiteiten.

Genieten!

Joeri Bosch

SDO Veldhoven

Jubileumcommissie

Joost Bijsterveld
Irene Ruijs
Rob van der Meulen
Tamara Kater
Ramon Zondag
Joeri Bosch

Voorzitter – Joeri Bosch
Secretaris 2020-2021 – Hanneke van der Heijden
Secretaris 2021-2022 – Corina Verwer
Penningmeester – Rob van der Meulen
Facilitaire zaken – Rene du Floo
Technische commissie – Irma Meijer

WIL JE OOK LID WORDEN VAN SDO?

Sportvereniging SDO is opgericht in 1946 in Veldhoven