Stormvogels 1 – SDO (V) 1

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Het heeft een beetje lang geduurd, net zoals dat de autorit naar Uitgeest lang duurde, maar nu dan ook een verslag van afgelopen wedstrijd tegen Stormvogels. Hekkensluiter van de competitie, dus we waren verplicht aan onszelf om gewoon terug te gaan met twee punten op de achterbank. Er was gelukkig nog een plaatsje vrij, dus nu alleen nog die punten pakken.

Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was van te voren wel bekend. Ondanks dat we wisten dat we in principe meer kwaliteit hebben. Desalniettemin onbekend terrein, een gehorige zaal met veel ruimte naast het veld is toch weer even acclimatiseren.

Vorige keer niet echt in de problemen geweest, ondanks dat ons spel niet heel denderend was. Deze keer herhaalde zich dat eigenlijk weer. Twee aanpassingen in de basisopstelling door een blessure en de griepepidemie zorgde er ook voor dat er even gezocht moest worden naar elkaar.

We kwamen niet los in de eerste helft en de goals vielen niet heel gemakkelijk. Toch een paar goede acties die voor een verschil konden zorgen. Een fysiek duel was het sowieso omdat de scheids de grens hoog had liggen. Dat werkte tegen stormvogels niet in ons voordeel. 7-8 ruststand.

Gewoon een voorsprong, maar over het algemeen wel ontevreden in de rust. Genoeg verbeterpunten. Na rust kwam dat er enigszins uit. We konden uitlopen, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel beslist was, mits we gewoon rustig ons spel uit bleven voeren. Dat lukte en daardoor kwamen we niet meer in gevaar. Eindstand 13-15.

Nu de punten in Veldhoven zijn, hebben we twee weken om ons voor te bereiden op de carnavalszondag. Weer een lange rit voor de boeg in de uitwedstrijd tegen OKV. Punten pakken om bovenin mee te blijven doen!

Namens SDO 1,

Arne