SDO(V) 1 verslaat Tilburg en pakt eerste punten

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Voor de derde wedstrijd van dit seizoen kwam Tilburg op bezoek. Op deze zonnige zaterdag hadden de B1 en A1 al het goede voorbeeld gegeven tegen Tilburg, helaas heeft het tweede de eerste nederlaag moeten incasseren (SDO2 10 – Tilburg2 15). In de nieuwe shirts, gesponsord door Financier Direct (www.financierdirect.nl), moesten de eerste punten van het seizoen gepakt gaan worden.

De eerste helft ging erg gelijk op. Wij kwamen goed uit de startblokken en konden de voorsprong al vroeg pakken. Echter was Tilburg taai en bleven elke keer antwoorden. Omdat Tilburg op papier misschien de favoriet was voor vanmiddag, leek het erop dat wij de stand wat aangenamer vonden dan de Tilburgers. Door gefocust te blijven konden we ook gaan rusten met een kleine voorsprong, 10-9.

In de tweede helft duurde het even voor er weer goals vielen aan beide kanten. Wij konden het initiatief behouden en Tilburg heeft de voorsprong vervolgens niet meer kunnen pakken. Na een stand van 15-15 en een goede invalbeurt van Jorn, konden wij het gaatje maken en de wedstrijd uitspelen. Eindstand 19-17.

Na de valse start dan toch de eerste punten binnen. Naast dit verslag is er iedere zondag rond de klok van half 5 ook nog het radio interview van de wedstrijd bij Omroep Veldhoven. Volgende week gaan we deze lijn doorzetten, als we weer vertrouwt op zondag op bezoek gaan in Best. DKB 2 – SDO(V) 2 begint om 13.00 uur, aansluitend het eerste om half 3.

Arne