SDO(V) 1 begint met twee nederlagen

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Na een half jaar zonder competitie, een nieuwe coach (welkom John) en na nieuwe selecties was het 5 september eindelijk weer tijd voor het nieuwe seizoen. Een nieuwe poule met veel zaterdag-ploegen zorgt voor een mix van nieuwe tegenstanders en een aantal oude bekenden.

Uiteraard waren er de voorafgaande weken al een aantal oefenwedstrijden gespeeld, maar dat is toch net wat anders dan weer dat echte wedstrijd gevoel. Te beginnen bij Ijselvogels uit Moordrecht, een van de onbekende tegenstanders.

Dat de derde helft de beste helft werd hoeft nog niet veel te zeggen, maar dat doet het in dit geval wel. Een wedstrijd met relatief weinig goals, zeker vanuit onze kant. De gehele wedstrijd hadden we moeite om tot scoren te komen. Het aantal kansen was niet in ons nadeel, maar de gehele wedstrijd is er een gat van 3-6 goals geweest naar de tegenstanders. Niemand was bij machte om dat gat te dichten. Eindstand 9-14.

Goede dingen en verbeterpunten gezien, vol focus door op wedstrijd twee. In Rotterdam wachte WION. Wederom een ploeg waar bijna niemand in de selectie tegen gespeeld heeft. Ook daar zat het de eerste helft scorend niet mee. Na een 7-1 achterstand en wat ingrijpende woord- en spelerwisselingen, kwamen we wat beter in de wedstrijd. 9-6 met rust bood perspectief na die achterstand. In de tweede helft begonnen de goaltjes te vallen en zagen we waar we tot in staat zijn. Tot de laatste seconde spannend, maar na de 22-22 kon WION 30 seconden voor tijd de winnende maken, 23-22…

Zuur einde, maar goed herpakt. Dat biedt perspectief. SDO 2 begint wel lekker aan de competitie met twee overwinningen! Deze week komt Tilburg op bezoek. De wedstrijd van SDO(V) 2 begint om 14.30, het eerste begint om 16.00 uur op de Rappportstraat. Het tweede gaat de lijn proberen voort te zetten, het eerte moet vool gaan voor de eerste punten sinds februari!

Arne