Slider

SDO 1 verslaat DKB

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Deze week stond er weer een thuisduel op het programma. Na een fiks aantal ontmoetingen het afgelopen jaar is het ondertussen een zeer bekende ploeg. Daarom gingen we ook niet af op de positie van de tegenstander op de ranglijst. Het zijn altijd felle ontmoetingen, dus degene die het scherpst begint extra voordeel in zo’n duel.

De eerste minuten waren eigenlijk van beide kanten scherp. Na één pass knalde de topscoorder van de dag Jorn de eerste bal al binnen. Daarop antwoorde DKB vrij snel. Na de 3-1 voor ons ging het ongeveer gelijk op, tot we gingen rusten met één puntje voorsprong: 8-7.

We waren gewoon de betere partij, dat moest in de tweede helft nog in de score worden uitgedrukt. Dat lukte zeker in het begin aardig. Daar liepen we een goal of vijf weg bij DKB, waarna we dit vast konden houden. Bij DKB kwam er nog wel vers bloed in de ploeg, maar dat veranderde weinig aan de score. Het uiteindelijke verschil was vier: 17-13.

Volgende zondag naar Oostzaan. Volgens mij hebben we daar nog wat recht te zetten nadat we de punten vorig jaar niet mee konden nemen. De stijgende lijn is in ieder geval ingezet, op naar OKV!

Arne