SDO (V) 1 – Ready ’60 1

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Na de tweede nederlaag op rij was het zaak om deze week tegen Ready ’60 weer punten te pakken. De vakken in de zelfde formatie als tegen Movado. Daar scoor je helaas te weinig dus bij doelpunten maken lag de focus vandaag, naast de broodnodige 2 punten.

Nadat het derde een mooie overwinning behaald heeft, begon het fysieke duel tegen ready. Dat het fysiek ging worden wisten we van te voren, dus daar kun je je mentaal al tegen wapenen. In de wedstrijd nog kijken waar de scheidsrechter de grens legt en dan zorgen dat je een goede balans vindt. Nadat er al een paar stevige duels uitgevochten werden, konden we de voorsprong pakken. Goed was het aanvalsspel niet, maar gelukkig stond het verdedigend prima. Daardoor kon ready maar 1 keer het mandje vinden in de eerste helft. Ruststand was 7-1. Weer te weinig goals, waardoor we toch flink wat zaken door moesten nemen in de rust.

Helaas werd het aanvalsspel ook na rust niet beter. Met name het ene vak kwam heel moeilijk tot scoren. Doordat het andere vak de focus van de verdedigend foutloze eerste helft verloor, kwam Ready terug tot vier verschil. Gelukkig bleek die marge genoeg, want dichterbij dan drie goals is Ready niet meer gekomen. Eindstand 14-9.

Helaas niet zo’n leuke wedstrijd om te zien, maar gelukkig kon Frank de wedstrijd nog enigszins mooi afsluiten met een goal uit een 25 meter pass van mij. Waar we niet over kunnen klagen zijn de twee punten, die gewoon kei hard tellen. Volgende week een vrije week, waardoor we twee weken hebben om het aantal goals omhoog te krijgen.

De helft van de competitie zit er op en de achterstand op Movado is 2 punten en DKB staat gelijk. Beide ploegen hebben nog wel een wedstrijd te goed. Nog veel mogelijkheden in de tweede helft van dit zaalseizoen dus. De volgende wedstrijd is op 3 februari, thuis tegen Conventus om 16.30 uur in de Atalanta.

Namens SDO 1

Arne