SDO (V) 1 – Conventus 1

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

De tweede seizoenshelft in de zaal werd gestart met de thuiswedstrijd tegen Conventus. De 18-21 overwinning in Zwijndrecht was nog nader bestudeerd en met die informatie gingen we de wedstrijd ook in. Een wedstrijd die begon met het team van de week, de E2. Deze ploeg heeft zeer goed gespresteerd met de grote clubactie, goed werk voor de club!

Dan de wedstrijd. We begonnen sterk en al na enkele minuten moest de coach van de tegenstander een time-out aanvragen. In tegenstelling tot de laatste weken scoorden we weer redelijk veel. Conventus had hier wat meer moeite mee waardoor we een gat konden slaan. Ook de hoeveelheid SDO supporters, met name meer jeugd op de tribune, werkt altijd in het voordeel.

Nadat Frank nog even een goal maakte voor rust, gingen we de kleedkamer in met 11-5. Prima voorsprong opgebouwd in een wedstrijd waar veel pauzes in zaten. Veel schrammetjes en valpartijen, maar gelukkig geen heel zware blessures.

De tweede helft werd weer vrij scherp begonnen, maar na een tijdje was die scherpte eruit. Weer wat meer aanvallen zonder goal vanuit onze kant resulteerde in rush van Conventus. Gelukkig konden ze niet dichterbij komen dan twee verschil. Eindstand 21-17.

Volgende week naar Uitgeest, waar Stormvogels de tegenstander is. Zaak om de goede lijn door te trekken en de druk te blijven houden op de bovenste twee teams. Supporters bedankt en hopelijk tot 10 maart, wat de eerst volgende thuiswedstrijd is. Dan is de kraker tegen DKB waar we alle steun weer kunnen gebruiken!

Namens SDO 1

Arne