SDO tegen OKV, DKB en Movado

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Zo, eindelijk weer een verslagje. Drukte op school, werk en met de carnaval tussendoor zijn de verslagjes helaas vergeten. Daarom nu een drie-in-één. Te beginnen bij de eerste wedstrijd: OKV uit.

Op de carnavalszondag naar Oostzaan. Nog uitgezwaaid bij SDO en een dikke anderhalf uur in de auto. De score kwam niet echt los en we vonden elkaar moeilijk. Na 10 minuten een blessure, weinig goals, een van de minste partijen die we gespeeld hebben dit seizoen. Met rust was de schade beperkt gebleven, door een kleine rush voor rust, tot één goal verschil. Helaas ging het in de tweede helft niet veel beter. Te weinig goede schoten en maar 3 pogingen (gecombineerd) vanaf de stip weten te creëren. Nee, niet onze middag. De sfeer was dan ook bedroevend op het eerste gedeelte van de terugweg. Hoe dichter we Veldhoven weer naderden, hoe meer de carnavalsstemming er toch weer in kwam. De uitslag was niet meer te veranderen: 16-15.

Dat waren zeer dure punten. Maar er viel nog wat goed te maken tegen DKB thuis. Sowieso de verloren heenwedstrijd, maar ook het puntverlies tegen OKV. We moesten winnen en dat was te merken in de ploeg. We begonnen aardig en de wedstrijd ging gelijk op. Met 9-10 de rust in en vol goede moed de tweede helft weer in. Hoe langer deze echter duurde, hoe meer goals verschil het werd. Niet snel, maar wel bleef DKB scoren. Jammer, want het was aanvallend een stuk beter dan de laatste weken. 21 goals is zeker niet slecht, 24 tegen dan weer wel. Verloren… Geen kans meer op promotie. ‘Verrekte’ zonde, meer woorden kan ik er niet aan vuil maken.

Analyseren en kijken hoe we dit volgend seizoen zouden kunnen voorkomen. Waar de fouten gelegen hebben en waarom het nu weer net niet is, net als vorig seizoen.. Helemaal zuur dat de nr. 2 nu geen beslissingswedstrijd meer hoeft te spelen, iets met achter het net vissen.

En dan de wedstrijd van afgelopen zondag. Movado kwam op bezoek, dit maal een keer in de Kempen Campus. Koploper dus zeker een lastige wedstrijd, maar we hadden nog wat goed te maken met onszelf. Een heel slechte start zorgde voor een vroege time-out aan onze kant. Koppies weer op scherp en herpakken. Dat lukte aardig en we gingen met twee goals achterstand de rust in: 8-10. We hadden de overhand in het tweede kwart en dat gaf toch een redelijk lekker gevoel. Na de rust konden we het gat dan ook dichten. De wedstrijd werd steeds fysieker, maar dat wisten wij deze keer meer in ons voordeel te laten zijn. We konden een gaatje maken en hielden die goed vast. We antwoorden elke keer op een Dordrechtse goal, waardoor de overwinning steeds dichter bij kwam. Nog een klein opstootje aan het einde, maar gelukkig zijn er geen kaarten gevallen, dat zou ook zonde geweest zijn voor beide partijen. De nummer 1 is verslagen: 19-17.

Toch lekker, maar helaas te laat. Movado en DKB gefeliciteerd met de promotie naar de 2e klasse. Volgende week de laatste wedstrijd bij Ready’60. Taak om met toch een goed gevoel het veld op te gaan. Kijken wat daar nog mogelijk is. Eerste thuiswedstrijd is pas 12 mei, wederom tegen Movado, dus de steun kunnen we weer hard gebruiken, tot dan!

Namens SDO 1

Arne