SDO sluit 2018 verliezend af

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Na de goede overwinning op OKV moest er deze week gewonnen worden in Best om ongeslagen de vakantie in te gaan. Voor de derde keer dit seizoen tegen DKB, waarvan de startwedstijd van het veldseizoen verloren werd en net voor de zaal nog van gewonnen.

Vorige week helaas het verslagje vergeten, dus daar beginnen we nu maar mee. OKV was de tegenstander. Verloren met 24-25 van Movado in hun eerste wedstrijd, dus we wisten nog niet goed wat ons te wachten stond. Daardoor begon de wedstrijd wat slordig en duurde het vrij lang voor het scoren begon. Na een matige eerste helft en nog twee goals tegen vlak voor rust, was de stand 10-10.

In de tweede helft begon het echter te vallen en konden we snel weglopen. De goede tweedehelft leverde nog eens 14 goals op, terwijl er maar 4 doelpunten geïncasseerd werden. In het fluitsignaal viel de 25ste, maar helaas net te laat: 24-14.

Deze week naar dus naar Best. Ontspannen sfeer, maar in het achterhoofd toch het idee dat het wel eens lastig kon worden, ondanks de 10-9 nederlaag van DKB bij Ready een week eerder.

De score kwam ook deze week moeizaam op gang. Gelukkig was dat aan beide kanten het geval. Slordige passing kwam de wedstrijd ook niet ten goede. Weinig lange aanvallen en vaak niet de juiste kans gepakt. Ondanks dat alles had er nog altijd meer afgerond moeten worden. Een schamele 6-4 achterstand bij rust.

Dus nog niks verloren, want twee goals zijn snel goed te maken. Echter werd het in de tweede helft niet veel beter. Het gat kon niet kleiner gemaakt worden en DKB liep ook niet echt uit. Toch wel wat meer afstandschoten raak, maar helaas niet genoeg. Na nog wat risico’s in de verdediging liep DKB nog uit naar 17-13.

Niet meer ongeslagen, maar nog niks verloren door het verlies van DKB in Limburg. Na de kalkoen en oliebollen eerst een oefenwedstrijd tegen ADO’20, om vervolgens met z’n alle het nieuwe jaar in te luiden in de SDO kantine op 5 januari.

Volgende competitiewedstrijd is een week later in Dordrecht, tegen het ongeslagen Movado. Taak om daar verandering in te brengen.

Tot volgend jaar,

Namens SDO 1