SDO Korfbal

GRATIS MEETRAINEN TOT AAN DE ZOMERVAKANTIE /
FREE TRAINING UNTIL THE SUMMER HOLIDAYS

Wat is korfbal    ENGLISH VERSION

Korfbal is een Nederlandse balsport en was gebaseerd op het Zweedse ‘ringboll’. Korfbal is bekend omdat het een van de weinige teamsporten is die niet door dames en heren apart wordt gespeeld, maar gemengd. Wedstrijden worden gespeeld door twee teams van ieder 4 heren en 4 dames, of voor de jongste jeugd (<10 jaar) 4 spelers in plaats van 8. Het doel is om de bal te scoren op de korf van de tegenstander en zo meer punten te behalen dan zij om de wedstrijd te winnen. Meer informatie kan je vinden op nl.wikipedia.org/wiki/Korfbal

Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen

Net als iedere andere sport kent ook korfbal een opdeling in leeftijdscategorieen. Het begint voor de leeftijd van 6 jaar:

F -6 -8 jaar (wedstrijden zijn 4 tegen 4)

E -9 -10 jaar (wedstrijden zijn 4 tegen 4)

D -11 -12 jaar (wedstrijden zijn 8 tegen 8)

En zo gaat het door tot aan de A en boven de 19 doe je mee in de senioren competitie.

Korfbal bij SDO

Als lid van SDO kun je leren hoe je moet korfballen. Samen met andere jongens en meisjes vorm je een team en wordt er elke week getraind. In het weekend, het hele jaar door, zijn er competitie wedstrijden tegen andere teams.

Korfbal wordt in de lente en herfst buiten op kunstgras gespeeld en in de winter binnen in de zaal. Gedurende de zomer is de vakantie periode en ligt het korfbal even stil.

Wat is SDO

SDO is een gemengde korfbal vereniging aan de Rapportstraat in Veldhoven. We spelen gemengd korfbal en doordeweeks wordt er getraind en in het weekend worden er wedstrijden gespeeld.

Elke training wordt verzorgd door vrijwilligers van SDO. Deze trainers hebben allemaal affiniteit met sport, weten hoe ze kinderen kunnen motiveren en vinden het leuk om ze te leren korfballen. Alle trainers zijn tevens in bezit van een VOG, uitgegeven door het Ministerie van Justitie.

Maar dat is niet alles, bij SDO hebben we ook een active groep vrijwilligers die door het jaar heen van allerlei activiteiten organiseren. Activiteiten zoals een spectaculaire “Mini-Disco”, Bingo of filmavonden, een spannende vossenjacht en nog veel meer. Gezellig met elkaar zijn voor wat ontspanning naast het korfbal.

Wat kost het om lid te zijn?

Je kunt lid worden voor net iets meer dan 22 euro per maand (totaal 10 termijnen, <17 jaar). Als lid mag je meedoen met alle trainingen en ook de wedstrijden op zaterdag. Daarnaast mag je ook meedoen met de activiteiten die worden georganiseerd, zoals boven omschreven.

Ben je nog niet helemaal zeker of je lid wil worden? Kom dan eens kijken! Doe mee met de training (max. 3 keer gratis) en ervaar het zelf! Als ouder kun je natuurlijk blijven om te kijken. Onze kantine is open gedurende het buiten seizoen voor een bakje koffie. Vanwege COVID-19 gelden er op dit moment extra regels op ons terrein en is de kantine niet open.

Wat voor een spullen heb je nodig?

Tijdens de trainingen draag het beste sportkleding (t-shirt en korte broek) die makkelijk zit en die een beetje vies mag worden, vooral tijdens het buitenseizoen. Het is ook belangrijk om goede schoenen te dragen, dat betekent bij ons kunstgrasschoenen. Tijdens de wedstrijden moet iedereen het officiele SDO tenue dragen (groen shirt en zwarte broek), die bij Olympia in Veldhoven gekocht kunnen worden. Met het tenue en de juiste schoenen kun je zo meedoen!

• Voor iedereen van 6 jaar of ouder
  • Korfballen met andere jongens en meisjes
  • Korfballen op ieder niveau
  • Leren korfballen, maar ook plezier maken
  • Trainen doordeweeks en wedstrijden in het weekend
  • Buiten in de lente en de herfst, binnen tijdens de winter
  • 3x gratis meetrainen om te zien of je lid van SDO wil worden

Wil je meer weten of heb je vragen?

Mail naar jtc@sdo-korfbal.nl

Download het inschrijvingsformulier hier en vul het digitaal in.