SDO gaat onderuit in Haarlem na goede overwinning op Midlandia

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Door de afronding in de laatste weken stage is het me (weer…) even ontschoten een verslag te maken van de wedstrijd tegen Midlandia. Het precieze verloop zou ik terug moeten kijken, dus ik hou het even kort.

Een onbekende ploeg waarvan we het niveau nog moeilijk in konden schatten. De beste manier om daarmee om te gaan is zelf gewoon scherp te beginnen. Dat gebeurde vorige week zaterdag ook en we beleefden eigenlijk een prima wedstrijd. Zonder echt in de problemen te komen konden we op vier goals verschil komen. Dit bouwde we prima uit gedurende de wedstrijd. Doordat Midlandia nog een kleine eindsprint inzette, werd het verschil uiteindelijk weer vier: 24-20.

Lekkere overwinning, de pijlen meteen richten op de volgende wedstrijd. Een uitstapje naar Haarlem op de zondag avond. Ondanks de lange rit een paar bekende gezichten op de tribune, zowel uit de buurt als uit Veldhoven. Helaas zagen ze niet wat ze hoopten te zien. De eerste helft leek nergens op, om het maar even duidelijk uit te drukken. Slechts één veldgoal voor ons in de eerste helft. Doordat Oosterkwartier wel goed afrondde met een 12-6 de rust in.

Het enige wat je kan doen is geloof blijven houden en je stinkende best blijven doen. In de tweede helft waren we iets attenter, maar konden we nog steeds niet écht overtuigen. We waren niet bij machte om de opgelopen achterstand nog in te halen. Eindstand 22-17.

Dat was even zuur. Na de wedstrijd hoorde we dat er uit Oostzaan behalve een krat bier voor Oosterkwartier, ook twee punten (NKV) meegenomen werden. Daardoor staan we na de helft van alle wedstrijden op een tweede plek. Twee punten achter Oosterkwartier en twee punten voor OKV en NKV. Volgende week thuis tegen NKV de revanche pakken op de eerste wedstrijd, om 15:00 uur in de Atalanta.

Arne