SDO boekt wederom geen winst

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Na de verloren wedstrijd tegen DKB vorig jaar, stond de koploper Movado op het programma. Lastige wedstrijd, maar zeker kansen om te winnen.

Na wat overleg, gediscussieer en gehussel zijn de vakken aangepast. Niet speciaal voor Movado, maar na het verlies tegen DKB was het zaak om te zorgen dat het aanvalsspel weer op de rit kwam. Ook de verdedigende tactiek heeft meegespeeld in de kleine vakwissel.

Na de eerste 5 minuten leek dit niet slecht uit te pakken. Een 1-5 voorsprong werd vastgesteld, waarna de aanvoerder van Movado het veld moest verlaten. Waarschijnlijk wederom een achillespees die het begaf, net zoals een heer van DKB op het veld.. Sterkte.

Daardoor moest Movado even flink nadenken met de wissels. Echter konden wij daar geen gebruik van maken en liep ons scoringspercentage terug, 8-8 rust.

Slordig aanvalsspel na rust hielp ons niet op weg. Movado begon wel meer af te ronden en liep uit tot 14-9. Een gat wat niet meer dicht te maken was, zo bleek achteraf. Daarna ging de score gelijk op, maar zo voelt het natuurlijk niet als je vijf goals achter staat. Eindstand 19-15.

Meteen weer veel overleg met de coach gehad. Waar zitten de fouten in deze wedstrijd en hoe kunnen we deze verbeteren. De vakwissel lijkt niet de oorzaak te zijn. Jorn had het prima naar zijn zin en mikte er 8 in. Als de anderen dit voorbeeld volgen komt het wel goed, al zijn een paar goaltjes minder per persoon ook genoeg.

Volgende week tegen Ready, tijd om ons te revancheren en de koers naar boven weer in te zetten.

Namens SDO 1,

Arne