SDO 1 vist een punt bij de windmolen in Assendelft

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Furore was de tegenstander dit weekend. Een dikke anderhalf uur rijden naar Assendelft op deze regenachtige zondag. Dat weerbeeld was in Noord-Holland niet veel anders. Dat er een windmolen stond in de buurt was te begrijpen, want hij heeft aardig wat stroom opgewekt deze zondag. Niet de ideale omstandigheden voor een potje korfbal.

Daar had het af en toe ook niks mee van doen. Stevige duels, opstootjes, veel kabaal en weinig goals, zowel vanuit ons als vanuit de kant van Furore. De wedstrijd kwam heel moeizaam op gang. Schieten resulteerde maar een enkele keer in een goal en zelfs een strafworp haalde met wind tegen de korf niet. Omdat Furore in het begin net wat makkelijker scoorde en met lange heren veel rebound over had, stonden ze vrijwel de gehele eerste helft voor. Net voor rust konden wij weer langszij komen tot 6-6. Aan de thee en opwarmen..

In de eerste minuten na rust werd de stand vrij snel tot 8-8 verhoogd, waarna er zo’n 20 minuten door niemand gescoord werd. Toch had Furore daar toch wel de beste kansen voor, met een hand vol vrije ballen en twee strafworpen. Echter werden deze niet benut en bleef het wachten tot een goal. Wij kwamen eindelijk op 8-9, maar Furore kon toen toch snel antwoorden en even later zelfs de voorsprong pakken. Met nog vijf minuten op de klok forceerde wij twee strafworpen in een minuut. Alleen de tweede poging trof doel, 10-10. Met nog enkele minuten op de klok en het gegeven dat het aanvalsvak door alle omstandigheden moeilijk tot een goal kwam, wilde we de wedstrijd sowieso niet meer weggeven. Ook de ploeg uit Assendelft nam geen enkel risico meer, waardoor de wedstrijd eindigde in het gelijke spel.

Gezien de dag tevreden met een punt. Ondanks dat we op dit moment zesde staan met vijf punten uit vijf wedstrijden, slechts één puntje achterstand op de nummer twee. De komende week komt de nummer laatst op bezoek: DKB, toch wel een derby aan het worden. Daarna nog naar de nummer één-na-laatst OKV. Belangrijke weken op komst dus. Volle focus op DKB deze week en tot zondag 15.00 uur op de rapportstraat!

Namens SDO 1,

Arne