SDO 1 – Stormvogels 1

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

In de eerste thuiswedstrijd was Stormvogels de tegenstander. Onbekend dus wederom vooral focus op onszelf. Nieuwe afspraken erbij, maar ook vooral lekker gaan korfballen zoals we altijd willen.

De eerste helft was vrij onrustig. Passes kwamen vaak net niet goed, waardoor de aanvallen moeizaam liepen. Daarnaast zat het niet mee in de afronding en werd er in de eerste twintig minuten maar drie keer gescoord. Gelukkig kon de ploeg uit uitgeest ook geen potten breken en scoorden zij er in die tijd 4. Deze achterstand werd in de laatste 10 minuten voor rust omgebogen in een 7-6 voorsprong.

Hoewel de bedoelingen en inzichten goed waren, moest de afronding beter. Wel gewoon doorgaan met het tactisch plan en dan zou dat vanzelf beter moeten gaan

In de tweede helft kwam Stormvogels niet meer dichterbij en daardoor kwam er weinig druk op de aanvallen te liggen. Hierdoor kan er af en toe iets nieuws geprobeerd worden wat de komende wedstrijden weer bruikbaar kan zijn. Toch miste vooral de scherpte en de afronding. Iets meer gescoord de tweede helft, wat resulteerde in 16-10.

Komende zondag nogmaals een thuiswedstrijd in de Atalanta, waar we om 16:20 aantreden tegen OKV uit Oostzaan. Tot zondag!

Namens SDO 1,
Arne