SDO 1 neemt 2 punten mee uit Oostzaan

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

Voor de vierde keer dit seizoen stond er weer een lange autorit op de planning. Dit keer naar OKV in Oostzaan. Na de voorbereiding was het duidelijk waar we ons op moesten focussen. Veel op de doorbraak spelende tegenstander, dus scherp zijn daar.

De wedstrijd begon gelijk met veel goals. Wij zochten onze scherpte wat meer en OKV begon heel scherp. Gelukkig hadden we meerdere kansen per aanval en na 10 minuten stond het 7-7. Niet alleen de spelers waren erg fel, maar ook het publiek begon zich luid met het spel te bemoeien. Gelukkig konden we steeds meer de controle vinden en gingen we met een 9-11 voorsprong de rust in. Belangrijk om geduld te bewaren en deze wedstrijd uit te spelen.

De tweede helft ging het scoren wat minder soepel aan beide kanten. Wij begonnen heel sterk met een paar goals, waardoor het verschil 6 goals werd. Doordat het geloof bij de ploeg uit Oostzaan wegvloeide, waren de twee goals later in de tweede helft ruim voldoende. Lange aanvallen spelen, niet mooi wel effectief. Doordat zij er nog maar 3 scoorden, zijn de twee punten binnen (12-17). Mooi en leuk potje korfbal is anders, maar de twee punten namen we mooi mee naar Veldhoven, lekker!

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de zaal alweer op de planning. KZ Danaïden komt op bezoek en we zijn uit op revanche van de heenwedstrijd.

Kom ons allemaal aanmoedigen onder het genot van een pul bier tijdens het oktoberfest!

SDO 1