Pieter de Geus is Lid in de Orde van Oranje Nassau

Geschreven door Joeri Bosch op . Geplaatst in Laatste nieuws

In juni 2020 werd het idee geopperd in het bestuur om een prominente SDO-er voor te dragen voor een lintje in het 75 jarig jubileumjaar. Na informatie inwinnen bij de gemeente qua procedure en meer dan 20 ondersteuningsbrieven van diverse SDO-ers en familieleden is de aanvraag ingediend bij de gemeente. En dan is het afwachten…

Op 1 april 2021 werd Hanneke gebeld door de gemeente dat het Zijne Majesteit de Koning behaagd om de aanvraag te honoreren. Super gaaf!

Vervolgens top scecret alle voorbereidingen getroffen om, geven de maatregelen, bij SDO een mooie setting neer te zetten om de huldiging plaats te laten vinden. Helaas konden we niet de gehele vereniging hier live getuige van laten zijn, maar via een livestream was het toch (en is) te volgen op afstand hoe op de parkeerplaats deze happing doorgang vond.

Onder mooie woorden van broer Karel en burgemeester Marcel Delhez was het dan op maandag 26 april 2021, 11:44 zover, onze eigen Pieter de Geus kreeg zijn meer dan verdiende lintje en is vanaf heden Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zijn verschillende vrijwilligerstaken over de jaren heen zijn niet meer op twee handen te tellen en de uren die hij al meer dan 45 jaar in SDO steekt zijn door vele SDO generaties meer dan gewaardeerd. Als bestuur hopen we natuurlijk dat Pieter hier nog heel lang meer door wil en kan gaan, en dat velen aan hem een voorbeeld nemen hoe mooi het is om als vrijwilliger iets voor de vereniging te kunnen betekenen. 

Hoezee!

In het nieuws:
Eindhovens Dagblad
Ceremonie op parkeerplaats van SDO
KNKV