Slider

Nieuwjaarsspeech van de voorzitter

Geschreven door Joeri Bosch op . Geplaatst in Laatste nieuws

5-1-2019

We gaan het kort houden. Waarom? Vierkantjes vol vorig jaar was wellicht wat veel van het goede. En gisteren gevierd dat ik de respectabele leeftijd van 40 heb weten vol te maken. Je voelt er niets van zeggen ze. Ik denk daar momenteel toch anders over.

In vogelvlucht ga ik dan ook door 2018 heen en kijken we kort vooruit naar 2019.

Sander Kater haalde zijn scheidsrechter diploma, SDO werd arbitrage proof tijdens de JAV en de komende periode starten Paul en Luuk ook met hun opleiding tot scheidsrechter. Hopelijk volgen er nog meer in 2019.

In de kantine waren we druk in de weer tijdens de zaalperiode. Een opfrisbeurt van de doucheruimtes door Tony en Werner en een grote schoonmaak opgezet door de dames van 3.

Vanuit deze groep kwam ook het initiatief om een nieuwe poetsploeg op te tuigen, welke inmiddels vol aan de slag is om de kantine op orde en schoon te houden. Via deze weg wil ik heel graag namens SDO de oude poetsploeg nogmaals bedanken voor hun jarenlange inzet.

In de zaal waren er al de nodige kampioenschappen voor de SDO jeugd. Drie in dit geval en 14 in totaal in heel 2018. Plus daarbij nog het veldkampioenschap voor SDO 5.

Op sportief vlak begon voor SDO 2018 wel echt minder. Eind januari raakte Ramon geblesseerd in wat later bleek een van de cruciale wedstrijden in de zaal. In het vervolg kon SDO tegen Animo in de competitie en later in een beslissingswedstrijd tegen DKV uit Diemen geen vuist maken om de zo gewenste promotie naar de 2e klasse af te dwingen. De busreis met een volle lading supporters richting de wedstrijd tegen DKV was natuurlijk wel een memorabele SDO activiteit vorig jaar.

Naast de bekende activiteiten vonden ook een aantal nieuwe events hun levenslicht bij SDO. Voor de dames stond een glaasje prosecco klaar om vervolgens als bezettenen te stempelen op hun bingokaarten tijdens de 1e ladies bingo bij SDO. Voor de jeugd was er een fantastische zeskamp in mei met o.a. een gladiator spel, korf pong en een stormbaan.

Vaasjesvrijdag kreeg een make-over en met een nieuw concept is het animo terug en is de bar 1 keer per maand op de vrijdag weer goed bezet.

Lieke en Noortje wonnen op koningsdag het tientoernooi bij de pupillen en Paul had de eer om als eerste SDO-er zowel het tientoernooi als ook het verschieten te winnen op dezelfde dag.

Met Petra Steenhuis en Ramon Zondag wordt de nieuwe trainersstaf ingevuld, waar Peter, Hans en Johan op mooie wijze afscheid nemen.

SDO doet voor het eerst mee met Rabobank Clubkascampagne. Een leuke extra inkomstenbron voor SDO. Voor de Club van 50 wordt een ideeën bus geopend. Inmiddels goedgevuld en komende bestuursvergadering zal het doel voor 2019 worden bepaald en kan er ingeschreven gaan worden.

Tamara en Linda steken heel veel effort in het invullen van de stand op de Veldhovense sportmarkt. Onze stand ziet er geweldig uit met mooi aangeklede paspoppen, drop/druif lekkernij in SDO kleuren, een mooi fotobord en uiteraard de nodige korfbalpalen om de Veldhovenaren kennis te laten maken met korfbal. Nogmaals hartelijk dank hiervoor dames.

Traditioneel zijn de kampen weer top georganiseerd en heeft de SDO jeugd twee geweldige weekenden op het kermis en China kamp.

Na de zomer start alles weer op. Voor de selectie even wennen aan de nieuwe trainster en haar aanpak. Teams worden samengesteld en de competitie staat op het punt te beginnen als we het droevige nieuws ontvangen dat clubman Huib Weltje is overleden.

Huib was tot het laatste moment begaan met ons clubje. De aanwezigheid van vele SDO-ers bij zijn uitvaart toonde voor mij nogmaals aan waar wij als vereniging voor staan. Een hechte club mensen die elkaar waarderen voor wat ze doen voor SDO en er voor elkaar zijn als het nodig is. Huib blijft in onze herinneringen en met elkaar zal Huib nog geregeld over de tong gaan hier in het clubhuis.

In 2018 ontvielen ons ook Maria van Laanen en Greet Alferink, die in het verleden ook veel voor ons club hebben betekend.

Tijdens een van de laatste weekenden op het veld organiseren we voor het eerst het mix gabber tientoernooi. Elke speler uit het G-team wordt gekoppeld aan een andere SDO-er en schieten in potjes van 7 minuten tegen elkaar. De finale wordt uiteindelijk gewonnen door Cindy met Gabriëla tegen Floor en Peter. Na de finale worden Cindy, Floor, Jeffry, Anne-Jan en David nog in het zonnetje gezet omdat ze al sinds jaar en dag deel uitmaken van het team. Een mooi integratie event, wat we zeker gaan herhalen in de toekomst.

Aan het begin van de zaal vindt de Battle of the South plaats bij Rust Roest. 10 teams strijden deze dag voor de titel. SDO redt het tot de halve finales, waarin DSC uiteindelijk te sterk is.

Stan, Joyce en Jasper halen met RTC Zuid de Talenten Challenge in Rotterdam bij U13 en U15. Een mooie opsteker voor deze SDO toppers.

En dan is het alweer 1 januari 16:00. Tony is wat onrustig want wat moet hij nu toch gaan doen aangezien de nieuwjaarsreceptie voor het eerst verplaatst is naar het aansluitende weekend, vandaag dus.

Tijd om vooruit te kijken. SDO 1 zal vol aan de bak moeten om dit jaar wel de promotie te gaan bewerkstelligen in de zaal. Met Movado en DKB zijn er echter wel twee kapers op de kust.  Een mooie uitdaging in ieder geval.

Daar waar in het clubhuis vorig jaar al de nodige vernieuwingen waren doorgevoerd gaat dit in 2019 onveranderd door. Zie nu bijvoorbeeld het nieuwe prijzenbord. Helaas wel wat verhogingen door moeten voeren ivm de BTW stijging van 6 => 9 %.

Ontwerp en offertes voor een nieuwe toiletgroep zijn ook gereed en voor de financiering zijn we aan het kijken of we aanspraak kunnen maken op bepaalde fondsen.

Groot onderhoud  plannen wordt ook steeds verder opgezet en tot uitvoer gebracht in 2019.

Namens het bestuur is Peter de dialoog gestart met de Gemeente om te kijken naar uitbreiding van het kunstgras. Als bestuur zien we deze uitbreiding als een randvoorwaarde om ons club nog beter te laten draaien. Ons doel daar is om in ons jubileumjaar 2021 de uitbreiding gerealiseerd te krijgen. Uiteraard gaat dit niet over een nacht ijs en is dit een langlopend traject.

In 2019 gaan we dan ook rustig opstarten met het aankomende jubileum. Doel daar is om een jubileumcommissie samen te stellen en de eerste contouren van een jaarplanning te hebben.

Persoonlijke doelstelling is om weer met meer regelmaat SDO Nieuws onder de aandacht van de leden en de buitenwacht te brengen. Met het verenigingsadvies van Melissa en haar studiegenoot gaan we ook aan de slag om SDO weer vaker in het lokale nieuws te laten opduiken om zodoende meer naamsbekendheid te creëren in Veldhoven en daarmee oa. een grotere aanwas van jeugd te krijgen.

Met z’n allen de schouders eronder en ons cluppie draaiende houden, stappen vooruit maken en dan ben ik er van overtuigd dat we er een mooi en sportief 2019 van gaan maken. Proost!

Uw voorzitter
Joeri Bosch