• 2016 Veldseizoen

Sport en Spel

op . Gepost in Jeugdnieuws

Binnen Korfbalvereniging SDO wordt een aparte en leuke vorm van sport aangeboden aan kinderen in de leeftijd van (bijna) 4 t/m 6 jaar. Dit is een gemengde groep met jongens en meisjes.

Er is niet direct sprake van korfbal, maar de vereniging biedt een unieke vorm van bewegen en sporten via spel aan. Voor die kinderen, die net beginnen aan sporten en/of nog niet specifiek kiezen voor een bepaalde specifieke sporttak.

Beweging is belangrijk in een tijd, waarin veel kinderen leven met computers, tv, en games. Overgewicht komt ook steeds meer voor in onze maatschappij. Sociaal gezien biedt SPORT EN SPEL ook veel mogelijkheden.

Indien er interesse is dan kan een kind vanaf 6-7 jaar doorstromen naar korfbal spelen.

De kinderen kunnen zo het sporten uitproberen op een fijne en ongedwongen wijze. Het gaat om spelenderwijs sporten en via leuke en gezellige spelvormen.

Hoofddoel is natuurlijk het plezier in bewegen, samen met elkaar in een groep, behendigheid, leren omgaan met spelvormen. Je kunt denken aan leren gooien, vangen, springen, rennen, kijken en luisteren, gerichtheid op elkaar, samenwerken, etc. Voor deze leeftijd is het belangrijk, dat alles zonder druk en met veel plezier gaat. De kinderen mogen wennen en alles stap voor stap leren.

De sportspelletjes, die gedaan worden, sluiten aan bij wat zij leuk vinden. Er wordt ook gewerkt met muziek en thema’s (prinsen/prinsessen, carnaval, sinterklaas, circus, dieren, e.d.). Opvallend is, dat er ruimte is voor duidelijkheid, herhaling en herkenbaarheid voor de kinderen.

SPORT EN SPEL wordt goed begeleid door veel vrijwilligers vanuit SDO.

In het bijgevoegd overzicht staan de data voor sport en spel 2018 - 2019. Ook kun je zien wanneer er een nieuwe Sport en Spel clinic start.

Voor een foto-impressie van de sport en spel activiteiten klik hier

Daarnaast organiseert SDO heel veel leuke nevenactiviteiten (o.a. spelletjesavonden, knutselmiddagen, sinterklaas en kerstfeest, e.d.), waaraan de kinderen gezellig mee mogen doen.

SDO biedt SPORT EN SPEL telkens aan in de vorm van een periode van 10 weken, waarna weer een nieuwe periode begint.

Kosten zijn laag, n.l. 15,00 euro per periode.

De training is elke zaterdagochtend van 10.30-11.30 uur (voor een overzicht van welke zaterdagochtenden klik hier), tijdens het buitenseizoen op het veld van SDO aan de rapportstraat (tijdens het winterseizoen in een gymzaal in de buurt van SDO). In feite kun je elk moment instappen. Natuurlijk mag je altijd een aantal keren proberen of je het leuk vindt!

Kom gewoon een keertje langs en … DOE MEE!

Voor meer informatie voor “SPORT EN SPEL” kunt u contact opnemen met