In memoriam Frans Adriaans

Geschreven door Joeri Bosch op . Geplaatst in Laatste nieuws

Op 28 mrt 2021 is het droevige nieuws tot ons gekomen dat Frans Adriaans aan de gevolgen van kanker op 27 maart op 66 jarige leeftijd is overleden.

We wisten helaas dat deze dag ging komen, maar het valt ons als vereniging toch zwaar nu het zover is.

Frans was samen met Marleen die fanatieke ouder, gedreven supporter van Martijn en Roel, maar ook zeker van SDO.  Menigeen zal zich herinneren dat de scheids het wel eens moest ongelden als in Frans zijn ogen een verkeerde beslissing tegen een van zijn zoons werd gemaakt. Die drive en fanatisme kennen we natuurlijk ook allemaal van Martijn en Roel.

Zowel langs het korfbalveld onder het genot van een pilsje, en vast ook thuis, was het vaak een leuke discussie wie nou het beste was als het om voetbal ging. Met Frans (Feyenoord), Roel (PSV) en Martijn (Ajax) waren ze van alle markten thuis in huize Adriaans.

Frans raakte, nadat zijn zoons gingen spelen bij SDO, steeds meer bij de club betrokken en droeg zijn steentje meer dan bij op allerlei vlakken. Lekker friet bakken in de keuken en meer dan tien jaar in het clubhuisbestuur. Namens het clubhuisbestuur zat Frans ook drie jaar in het SDO-bestuur.

Ook deed hij een paar jaartjes PR en samen met de toernooicommissie organiseerde Frans acht jaar lang vele jeugd- en seniorentoernooien. De laatste jaren was Frans nog geregeld achter de oud papier wagen te vinden en natuurlijk nog langs het veld.

Gelukkig heeft Frans het laatste jaar, naast natuurlijk van Marleen en zijn zoons, nog kunnen genieten van zijn twee kleindochters. Helaas moest hij uiteindelijk de strijd staken en is hij rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

Namens SDO wensen wij Marleen, Martijn & Nicole & Sterre en Roel & Sandra & Liz en de familie veel sterkte met dit grote verlies.

Joeri Bosch

Voorzitter SDO