Corona maatregelen zaal SDO Korfbal

Geschreven door Joeri Bosch op . Geplaatst in Laatste nieuws

Beste spelers, trainers en ouders,

Zoals het er nu naar uit ziet, mogen we vanaf maandag 2 november in de zaal starten met de trainingen. Hieronder de maatregelen vanuit NOC-NSF, de KNKV en de gemeente Veldhoven die opgevolgd dienen te worden om in de zaal te mogen sporten.

Algemene regels:

• Bij klachten thuisblijven en je laten testen
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training: Trainers vragen aan de spelers of ze klachtenvrij zijn. Er wordt niets op papier gezet. Trainers mogen een speler tijdens de training naar huis sturen, als er gezondheidsklachten lijken te zijn. Bij jeugdspelers worden de ouders geïnformeerd.
  • Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de sporthal.
  • Iedereen die in de C of in een hoger team traint en alle trainers, dienen een mondkapje te dragen in de sporthal, totdat men in de zaal is.
  • Volg de looproutes die in de verschillende sporthallen zijn aangegeven.
  • Handen desinfecteren voordat je met trainen begint (zie ook informatie sporthallen op pagina 2)
  • Ouders blijven buiten wachten, dus niet in de hal.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan in de zaal
  • De toiletten kunnen alleen in geval van nood worden gebruikt. Dus zorg dat je thuis voor de training naar het toilet gaat.
  • De kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Neem een eigen bidon gevuld met water mee naar de training.

Aanvullende regels bij trainingen voor A-Jeugd en jonger:

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen
  • jeugdspelers houden 1,5 meter afstand van de trainers. Dit geldt in ieder geval buiten de zaal en in de zaal waar dat kan
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan

Aanvullende regels bij trainingen voor senioren:

• Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Het maximaal aantal personen dat tegelijk mag trainen is afhankelijk van de grootte van de sporthal met een maximum van 30 personen. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan.
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen; Gebruik bv. hesjes om de groepjes aan te duiden.
  • Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan;
  • In één sportzaal zijn maximaal vier trainers aanwezig;
  • Elke sporter en trainer houdt buiten en in de zaal, maar ook tijdens de training 1,5 meter afstand ten opzichte van elke medespeler;

Hieronder volgt nog specifieke informatie per sporthal. Lees ook dit even goed door en houd je aan de richtlijnen. Wij zijn immers gast in de sporthal. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Als er n.a.v. een persconferentie door de regering weer wijzigingen optreden, dan geven wij dit zo snel mogelijk door via de WhatsApp groepen. Heb je vragen, neem gerust contact op via de mail: tc@sdo-korfbal.nl of via WhatsApp: 06-81517343 of 06-47566240

Sporthal Atalanta, Dom 9 in Veldhoven:

• Ingang training is bij de hoofdingang op de parkeerplaats
  • Alle teams die hier trainen (met uitzondering van de C-teams op donderdag) kunnen bij binnenkomst rechtdoor de zaal inlopen.
  • De C-teams op donderdag lopen bij binnenkomst direct naar links om vervolgens rechtsaf via de middeningang de linkerzaal te betreden.
  • Alle teams verlaten de zaal via de middengang. Daarna loop je rechts de gang in naar de nooddeur. Je verlaat de sporthal dus aan de zijkant van het gebouw (aan de Leuskenshei). Door links om het gebouw heen te lopen, kom je weer op het parkeerterrein aan de voorzijde uit).
  • Bij binnenkomst in de zaal staan bankjes aan de zijkant om je schoenen te wisselen en je spullen neer te leggen.
  • Toiletten mogen in geval van nood worden gebruikt in de hal tegenover de kantine.
  • Kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • In de SDO-kast in de zaal komt handenspray te staan.
  • Trainers plaatsen deze handenspray bij de ingang van de zaal om de handen te desinfecteren. (Trainers van de laatste teams deze spray graag terugplaatsen in de kast)

Sporthal Kempen Campus, Knegselseweg 40 in Veldhoven:

• Houd afstand van elkaar in de hal
  • Rechts naast de receptie hangt een pompje met desinfectiemiddel voor de handen. Maak hier gebruik van.
  • Loop via de nooddeuren (bij binnenkomst direct links) via de looproute naar de zalen. Dus niet rechtdoor via de kleedkamers!)
  • In de zaal aan de zijkant kun je schoenen wisselen en spullen neerleggen.
  • Toiletten mogen in geval van nood worden gebruikt in dezelfde gang als waar je de zaal betreedt (schuin tegenover de zaal)
  • Kleedkamers en douches zijn gesloten
  • Teams die later binnen komen, geven ruimte aan de teams die de zaal verlaten.
  • De in- en uitgang zijn in deze sporthal op dezelfde plek. Houd de looproutes aan en houd afstand in de gang.