Corona maatregelen veld SDO Korfbal

Geschreven door SDO administrator op . Geplaatst in Laatste nieuws

Beste spelers, trainers en ouders,

I.v.m. de vernieuwde maatregelen per 16 maart 2021 hebben we dit document weer aangepast.

De trainingen voor alle teams die mogen spelen (inclusief de Kangoeroeklup) vinden buiten plaats. Als een training niet door kan gaan vanwege het weer, laten de trainers dit weten via WhatsApp. Zorg ervoor dat je warm genoeg gekleed bent (laagjes aantrekken) en neem eventueel handschoenen mee. Kom je niet trainen, meld je dan op tijd af. Voor de buitentrainingen worden de tijden van het veldseizoen aangehouden met enkele aanpassingen vanwege de avondklok. Zie hiervoor de bijlage.

Onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de KNKV in overleg met NOC-NSF. Volg deze regels a.u.b. zo goed mogelijk op, zodat we met z’n allen kunnen blijven sporten.

Heb je vragen, neem gerust contact op via de mail: tc@sdo-korfbal.nl of via WhatsApp:

06-81517343 of 06-47566240

Algemene regels:

• Het SDO-terrein is gesloten voor toeschouwers bij trainingen.
    • Als er ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter, dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn.
    • Als de sportlocatie buiten de eigen woonplaats is, mag een ouder bij een speler uit een jeugdteam blijven kijken. Zorg daarbij wel zoveel mogelijk voor het carpoolen. Blijven kijken kan, maar zorg hierin voor het naleven van de regels.
  • Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de vereniging.
  • De kantine is gesloten
  • De toiletten kunnen alleen in geval van nood worden gebruikt. Dus zorg dat je thuis voor de training naar het toilet gaat.
  • De kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Neem een eigen bidon gevuld met water mee naar de training.
  • Bij onweer kan er niet binnen geschuild worden. De enige optie is dan om de training te staken en de accommodatie te verlaten. Ouders worden in dit geval z.s.m. via Whatsapp geïnformeerd, dat kinderen opgehaald dienen te worden. Als vlak voor de training al onweer dreigt, zullen de trainers via Whatsapp de training op voorhand annuleren.
  • desinfecteer je handen voor en na de training
  • bij klachten thuisblijven en je laten testen

Aanvullende regels bij trainingen voor jeugd vanaf Kangoeroeklup t/m 26 jaar

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen, ook afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden.
  • jeugdspelers van 13 jaar en ouder houden 1,5 meter afstand van de trainers. Dit geldt in ieder geval buiten het veld en op het veld waar dat kan
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan
  • Wedstrijden of competitie tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training: Trainers vragen aan de spelers of ze klachtenvrij zijn. Er wordt niets op papier gezet. Trainers mogen een speler tijdens de training naar huis sturen, als er gezondheidsklachten lijken te zijn. De ouders worden dan uiteraard geïnformeerd.

Aanvullende regels bij trainingen voor senioren van 27 jaar en ouder

• Er mag in viertallen getraind worden. Afstand onderling van het viertal is 1,5 meter
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • Afstand van een viertal ten opzichte van andere viertallen dient meer dan 1,5 meter te zijn om groepsvorming te voorkomen
  • De viertallen dienen onderscheidend te zijn ten opzichte van elkaar, bv. door hesjes
  • De trainer mag van viertal naar viertal om instructie te geven
  • Elke sporter en trainer houden buiten het veld, maar ook tijdens de training 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar.
  • Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan;
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training (zie ook laatste punt bij de jeugd)

Er zijn voor deze leeftijdscategorie geen uitzonderingen mogelijk. Iedereen die 27 jaar is op moment van de training mag niet mee doen in teamverband. De overheid heeft hier een strikte regelgeving gekozen.