Corona maatregelen veld SDO Korfbal

Geschreven door SDO administrator op . Geplaatst in Laatste nieuws

Beste spelers, trainers en ouders,

Omdat we op dit moment niet in de zaal kunnen trainen en de zaalcompetentie niet meer wordt opgestart, hebben we besloten weer naar buiten te gaan voor alle jeugdteams (F t/m A) en voor de senioren. De trainingen voor de Kangoeroeklup zijn ook weer gestart sinds 23-01 om zaterdagochtend om 10:00.

De trainers laten per trainingsdag weten via WhatsApp of de training (ivm de weersomstandigheden) door kan gaan. Zorg ervoor dat je warm genoeg gekleed bent (laagjes aantrekken) en neem eventueel handschoenen mee. Kom je niet trainen, meld je dan op tijd af. Voor de buitentrainingen worden de tijden van het veldseizoen aangehouden.

Deze maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de KNKV in overleg met NOC-NSF. Volg deze regels a.u.b. zo goed mogelijk op, zodat we met z’n allen kunnen blijven sporten.

Heb je vragen, neem gerust contact op via de mail: tc@sdo-korfbal.nl of via WhatsApp:

06-81517343 of 06-47566240

Algemene regels:

• Het SDO-terrein is gesloten voor toeschouwers bij trainingen.
    • Als er ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter, dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn.
    • Als de sportlocatie buiten de eigen woonplaats is, mag een ouder bij een speler uit een jeugdteam blijven kijken. Zorg daarbij wel zoveel mogelijk voor het carpoolen. Blijven kijken kan, maar zorg hierin voor het naleven van de regels.
  • Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de vereniging.
  • De kantine is gesloten.
  • De toiletten kunnen alleen in geval van nood worden gebruikt. Dus zorg dat je thuis voor de training naar het toilet gaat.
  • De kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Neem een eigen bidon gevuld met water mee naar de training.
  • Bij onweer kan er niet binnen geschuild worden. De enige optie is dan om de training te staken en de accommodatie te verlaten. Ouders worden in dit geval z.s.m. via Whatsapp geïnformeerd, dat kinderen opgehaald dienen te worden. Als vlak voor de training al onweer dreigt, zullen de trainers via Whatsapp de training op voorhand annuleren.
  • Desinfecteer je handen voor en na de training.
  • Bij klachten thuisblijven en je laten testen.

Aanvullende regels bij trainingen voor A-Jeugd en jonger:

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen.
  • Jeugdspelers houden 1,5 meter afstand van de trainers. Dit geldt in ieder geval buiten het veld en op het veld waar dat kan.
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan.
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training: Trainers vragen aan de spelers of ze klachtenvrij zijn. Er wordt niets op papier gezet. Trainers mogen een speler tijdens de training naar huis sturen, als er gezondheidsklachten lijken te zijn. De ouders worden dan uiteraard geïnformeerd.

Aanvullende regels bij trainingen voor senioren:

• Er mag in tweetallen getraind worden. Afstand onderling van het tweetal is 1,5 meter.
  • De tweetallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen.
  • Afstand van een tweetal ten opzichte van andere tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn om groepsvorming te voorkomen.
  • De tweetallen dienen onderscheidend te zijn ten opzichte van elkaar, bv. door hesjes.
  • De trainer mag van tweetal naar tweetal om instructie te geven.
  • Elke sporter en trainer houdt buiten het veld, maar ook tijdens de training 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar.
  • Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan.
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig.
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training (zie ook laatste punt bij de jeugd).