Corona maatregelen veld SDO Korfbal

Geschreven door SDO administrator op . Geplaatst in Laatste nieuws

Beste spelers, trainers en ouders,

N.a.v. de extra Corona-maatregelen die zijn genomen per 14 oktober 2020, is de KNKV in overleg met NOC-NSF tot de onderstaande aanpassingen gekomen voor de trainingen. De competities  voor zowel de jeugd als de senioren zijn per direct gestopt.

Algemene regels:

• Het SDO-terrein is gesloten voor toeschouwers bij trainingen.
    • Als er ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter, dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn.
    • Als de sportlocatie buiten de eigen woonplaats is, mag een ouder bij een speler uit een jeugdteam blijven kijken. Zorg daarbij wel zoveel mogelijk voor het carpoolen. Blijven kijken kan, maar zorg hierin voor het naleven van de regels.
  • Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de vereniging.
  • De kantine is gesloten
  • De toiletten kunnen alleen in geval van nood worden gebruikt. Dus zorg dat je thuis voor de training naar het toilet gaat.
  • De kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Neem een eigen bidon gevuld met water mee naar de training.
  • Bij onweer kan er niet binnen geschuild worden. De enige optie is dan om de training te staken en de accommodatie te verlaten. Ouders worden in dit geval z.s.m. via Whatsapp geïnformeerd, dat kinderen opgehaald dienen te worden. Als vlak voor de training al onweer dreigt, zullen de trainers via Whatsapp de training op voorhand annuleren.
  • desinfecteer je handen voor en na de training
  • bij klachten thuisblijven en je laten testen

Aanvullende regels bij trainingen voor A-Jeugd en jonger:

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen
  • jeugdspelers houden 1,5 meter afstand van de trainers. Dit geldt in ieder geval buiten het veld en op het veld waar dat kan
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training: Trainers vragen aan de spelers of ze klachtenvrij zijn. Er wordt niets op papier gezet. Trainers mogen een speler tijdens de training naar huis sturen, als er gezondheidsklachten lijken te zijn. De ouders worden dan uiteraard geïnformeerd.

Aanvullende regels bij trainingen voor senioren:

• Per 200 m2 mag er door 4 spelers getraind worden. (2 viertallen per korfbalvak van 20 * 20 m = 400 m2 voor 8 spelers);
  • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn;
  • Elke sporter en trainer houdt buiten en veld, maar ook tijdens de training 1,5 meter afstand ten opzichte van elke medespeler;
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan;
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training (zie ook laatste punt bij de jeugd)

De trainingen op het veld blijven in ieder geval gehandhaafd t/m 1 november a.s.. Het is op dit moment nog onduidelijk of we daarna in de zaal kunnen starten. Zodra hier duidelijkheid over is, wordt dit vanzelfsprekend aan jullie doorgegeven.

Heb je vragen, neem gerust contact op via de mail: tc@sdo-korfbal.nl of via Whatsapp:

06-81517343 of 06-47566240