Conventus 1 – SDO 1

Geschreven door Arne Smets op . Geplaatst in Laatste nieuws

De eerste zaalwedstrijd van de competitie! Uurtje rijden naar Zwijndrecht om daar te strijden voor de punten. Nog nooit tegen de vereniging gespeeld, dus bij de voorbereiding lag de focus op onszelf.

Ontspannen de zaal in, vol focus en vertrouwen de wedstrijd in. Klinkt paradoxaal, maar het is gewoon mogelijk. Het devies was winnen, maar de sfeer in het team was lekker.

Ondanks de 1-0 van Conventus, kon er direct daarna een gat gecreëerd worden, wat bleef steken op drie of vier verschil. Aanvallend kon er gedaan worden wat afgesproken was en dat resulteerde in goede aanvallen. Verdedigend was het eerst even afstasten tegen onbekende spelers, maar voor iedereen werd zijn taak en opdracht ook daar vrij snel duidelijk.

Zeker naar het einde van de wedstrijd toe werd er vrij veel gescoord aan beide kanten. Toch bleef het gat tussen de teams gelijk. Gecontroleerd konden we onze voorsprong behouden en dat resulteerde in een eindstand van 18-21. Lekkere eerste punten!

Volgende week komt Stormvogels op bezoek in de Atalanta voor onze eerste thuiswedstrijd! De aanvang is 15:30, tot zondag!

Namens SDO 1

Arne