op . Gepost in Algemeen

De training
Het is belangrijk om goed te trainen. Niet alleen word je beter van trainen en krijg je een betere conditie, het helpt ook om blessures tegen te gaan. Zorg dat je op tijd bij de training aanwezig bent, zodat je mee kan helpen om alle materialen klaar te zetten. Elke training begint met een warming-up en eindigt met een cooling-down. Dat is heel belangrijk om blessures te voorkomen. Sommige ploegen moeten voordat de training begint, zelf warm lopen. Zorg dan dat je nog iets eerder op de training bent.

Trainen, hoe vaak?
De meeste ploegen van SDO trainen, in de zaal zowel als op het veld, twee keer in de week. De training duurt een tot anderhalf uur. De trainingen gaan ook tijdens de schoolvakanties gewoon door. Als een training niet door kan gaan, bijvoorbeeld vanwege slechte weersomstandigheden, zal de trainer dit zelf aangeven. Het kan ook zijn dat er dan een alternatief programma wordt bedacht.

Het afmelden voor een training
Omdat korfbal een teamsport is, moet je zo vaak mogelijk komen trainen. Als je niet komt trainen, moet je hiervoor een hele goede reden hebben. Want als een ploeg niet compleet is, wordt het voor het team en de trainer een stuk moeilijker om goed en gericht te kunnen trainen. Daarom moet je bij sommige ploegen zelf voor een vervanger zorgen als je niet kunt komen.

Wanneer je echt niet op de training kunt komen, moet je dit ten minste een week van tevoren aan je trainer doorgeven. Dan kan deze bij het voorbereiden van zijn training hiermee rekening houden. Het telefoonnummer van je trainer staat in de SDO-'er.

Je persoonlijke verzorging
Zoals al eerder gezegd, is een goede kleding noodzakelijk tijdens de training. Maar ook na afloop van een training of een wedstrijd moet e je lichaam goed verzorgen. Daarom raadt SDO je sterk aan om direct na elke training of wedstrijd te gaan douchen.

Zorg voor goede badslippers. Neem als het koud is een warme muts mee voor je natte haren en droog je goed af. Ga, om ziekte te voorkomen niet in je bezwete trainingstenue naar huis!