• 2018 Tientournooi
  • 2018 Schoolkorfbal

SDO de baas in fysiek duel met koploper

Enschede - SDO leeft op na mindere weken en boekt verdiende overwinning op koploper EKC 20-21.

SDO kende enkele mindere weken. Na het verlies in het beslissingsduel om promotie in de zaal, werd de eerste veld wedstrijd gelijk gespeeld tegen Zwaluwen. Wilde SDO het seizoen nog mooi afsluiten op het veld dan moest er gewonnen worden van EKC, zo hield de Veldhovense ploeg zich voor. EKC was dit seizoen nog ongeslagen en er lag voor SDO dus een zware missie.

EKC had in de thuiswedstrijd in Veldhoven al aangetoond een zeer fysieke tegenstander te zijn die elk duel vol aangaat. In Enschede was dit niet minder het geval, er werden zware duels uitgevochten die de scheidsrechter maar moeilijk in goede banen kon leiden. Meerdere malen lagen er spelers op de grond en de verzorger van SDO gaat een drukke week krijgen. Desalniettemin rechtte de Veldhovense formatie telkens de rug en na een 12-12 ruststand sloeg SDO halverwege de tweede helft een gaatje van 2 punten.

Ingegeven door Jeroen Haneveer die zijn heer fysiek antwoord gaf door bij het verdedigen van een vrije bal ook maar eens door te halen (geel), liep SDO zelfs uit naar vier punten voorsprong. SDO liet EKC vlak voor het eind signaal nog heel dichtbij komen maar brengt de twee punten mee naar Veldhoven.

"Als we deze inzet elke week op de mat kunnen leggen dan gaan we nog mooie weken tegemoet." Aldus een tevreden coach.

SDO speelt volgende week thuis tegen DUKO om 14.30

SDO 1