• 2018 Tientournooi
  • 2018 Schoolkorfbal

Na regen komt zonneschijn

De apotheose van de zaalcompetitie eindigde in een deceptie in Delft. Met een bus vol supporters en de nodige auto’s trokken we op zondag 18 maart eendrachtig naar de Fortuna hal voor een ontmoeting met DKV.

Qua support stonden we al met 1-0 voor gezien het geringe aantal supporters van de tegenstander uit Diemen. De wedstrijd zat vol spanning en ging op en neer. DKV toonde zich uiteindelijk cooler in de eindfase en verdiende zo de promotie naar de 2e klasse en rest voor ons komend zaalseizoen een nieuwe poging.

De A2 maakt de verwachtingen waar en haalt in het voorlaatste speelweekend het kampioenschap binnen. In het laatste weekend werd er tegen Eymerick zelfs voor gezorgd dat het kampioenschap niet gedeeld hoeft te worden met DKB.

En dan weer lekker het veld. De nieuwe cirkels zijn inmiddels gerealiseerd in het kunstgras dus nu kunnen we definitief “klein” spelen, met de goedkeuring van de KNKV.

Sommige teams hadden wel de pech om direct een dikke plensbui te mogen ontvangen bij een van de eerste trainingen, maar in het afgelopen weekend scheen op zaterdag in ieder geval lekker het zonnetje.

De eerste overwinningen zijn inmiddels weer een feit en de bedrijvigheid rond het clubhuis is er ook weer. De komende weken staat er weer het nodige op het programma. Het schoolkorfbaltoernooi komt er weer aan en het jaarlijkse tientoernooi op koningsdag. De voorbereidingen zijn al volop aan de gang en hebben eind deze maand dus hun climax. Voor het tientoernooi inschrijven kan op de lijst in de kantine. Iedereen kan meedoen!

Op bestuurlijk vlak is het ook doorpakken qua onderhoud clubhuis, op technisch vlak en ook zeker alweer richting de voorbereidingen van de JAV op vrijdag 22 juni (met aansluitend de vrijwilligersavond). Zet hem vast in de agenda.

Deze week start ook de Rabobank Clubkas Campagne waar SDO dit jaar aan mee doet. Het doel is vernieuwen/aanpassen van de toiletgroep. Houd website en Facebook de komende dagen in de gaten. De start is 5 april. Breng dus zeker je stem uit en deel de social media berichten zodat er veel op SDO gestemd gaat worden, zodat we een mooi start bedrag hebben om deze vernieuwing in de zomerperiode te realiseren.

Aanstaande zaterdag 7 april weinig wedstrijden van de jeugd ivm de zaalfinale in het Ziggo Dome tussen TOP en PKC of Fortuna. NOS zendt het duel live uit op NPO 1 vanaf 16:00.

Dan nog het laatste. Voor alle deelnemers aan de quiz van Veldhoven veel succes aanstaande zaterdag en tot volgende week.

Uw voorzitter
Joeri Bosch